Як зробити гірчицю.




Рецепт простий гірчиці  - гемає нічого складного. Те, що я покажу і розповім, швидше заготівля, основа, а все інше - спеції, добавки, приправи, ви можете додати потім, на свій смак.

Щоб приготувати  гірчицю:
Суха гірчиця /гірчичний порошок/
Окріп
Сіль
Цукор
Соняшникова олія - на 100мл - 2ст.л масла
Оцет 6% - за бажанням, 1ч.л на 100мл гірчиці

Нам знадобиться чистий банку в якій ми будемо робити гірчицю. У банку насипаємо гірчичний порошок, приблизно на 1/3 банки.  Тепер, при постійному помішуванні, поступово наливаємо окріп. Розмішуємо дуже добре, щоб вся гірчиця розчинилася і не залишилося ніяких грудочок. Кип ’ ятку потрібно саме стільки, щоб довести консистенцію гірчиці до бажаної густини. Наливаєте трохи кип ’ ятку, добре розмішує і дивіться. Гірчиця розбухає, доливати ще трохи, добре і ретельно розмішує і знову дивіться.


Коли густота вас влаштовує, то можна додати сіль і трохи цукру. Тут існує один нюанс: Гірчиці треба наполягати, щоб придбати саме той смак, до якого ми звикли. Свіжа, тільки що зроблена гірчиця має огидний, терпкий, гіркуватий смак і саме в цей момент не б'є в ніс, тому не подумайте, що вона у вас вийде слабкої)).
Коли будете солити і додати цукор, то не звертаєте увагу на саме ці смакові фактори, а просто соліть і орієнтуєтеся на сіль і ні на що інше. Приблизне співвідношення солі і цукру 2-1. Отже, якщо ви поклали 1/2 ч.л солі, то відповідно додаєте 1/4ч.л цукру. Оцет додається в тому випадку, якщо не хочете дуже гірку, гостру гірчицю, тому я написала, що за бажанням.


Наприкінці додаємо соняшникову олію і все ретельно розмішуємо.

Щільно закриваємо кришкою і залишаємо в холодильнику настоюватися, дозрівати приблизно 12 години.

Це и є рецепт гірчиці.