Інгредієнти для приготування буженини
Свинина (ошійок, можна окіст) - 1 кг
Часничок - 6 зубчиків
Апельсин - 1 (середній)
Сіль,перець - приблизно по ½ чайної ложки
Соєвий соус -2 ст. ложки
Червоне сухе вино -2 ст. ложки
Ваші улюблені спеції для м'яса
Рецпт буженини:
І так, для початку беремо шматок свинини нашпиговуємо його, часником 6 зубчиків оптимальний варіант. Далі в хід йдуть інгредієнти, апельсин, сіль і перець. Апельсин в блендер, в отриману масу додаємо сіль і перець, і обмазуємо цією сумішшю наш шматок свинини. Загорнути у фольгу і прибираємо в холодильник, рекомендується постояти м'яса в маринаді 24 години, але є і відведений мінімум, він становить 2 години.
Щоб буженина вийшла соковитою, вибирайте не пісний шматочок свинини.
Шпигуя буженину часником можна додати моркву (сиру)
Хочете рум'яної буженину, помазати її перед приготування майонезом і трохи підсмажте.
Наша буженина, замаринувалася, і тепер справа за малим, поставити її в духовку. Запікається, свинина у фользі, м'ясо поміщаємо в розігріту духовку до 200 градусів, і залишаємо м'ясо, на дві години.
По закінченню часу приготування, можна залишити м'ясо у духовці на 15-20 хвилин, що б воно там трохи дішло.
Буженина готова, а в той час, поки вона доходить, можна приготувати для неї соус.
Соус для буженини.
Беремо ½ склянки, апельсинового соку, додаємо, 2 столові ложки червоного сухого вина, туди ж 2 столові ложки соєвого соусу, вашу улюблену приправу для м'яса, і гріємо на середньому вогні 3-4 хвилини.
Соус готовий, можна подавати до вашої буженини.