Яке дитяче харчування краще вибрати і на що зважати при його покупці?



У магазинах ми бачимо різноманітні яскраві упаковки з красивими фразами - кожен виробник намагається переконати нас у тому, що саме його продукція є найкращою. Але чи так це насправді?
Сьогодні ми поговоримо про те, як правильно вибрати дитяче харчування, і яким компаніям можна довіряти.

Сьогодні вибір виробників продуктів для дітей настільки великий, що не дивно розгубитися: якій фірмі віддати перевагу, яку кашу або воду вибрати для свого малюка? Для того щоб відповісти на це питання, розглянемо правила покупки дитячого харчування по порядку.

Дитячі суміші

Суміш - один з найбільш популярних продуктів для грудних дітей. Це дитяче харчування буває різним: батьки можуть вибрати сухі, рідкі, кисломолочні, прісні суміші. Існують навіть спеціальні замінники жіночого молока, які містять у своєму складі загусники. Такі суміші мають лікувально-профілактичними властивостями, запобігаючи метеоризм або зригування. Можна купити суміші для недоношених дітей, харчування з біфідогенного добавками, яке допомагає позбутися від дисбактеріозу або запору.


Крім того, в окрему групу відносять суміші з соєю, призначені для дітей, які страждають харчовою алергією на білок молока. Також існують суміші з частково розщеплених молочних білків, які лікарі рекомендують вживати в їжу дітям з алергією на сою.
Щоб купити хорошу дитячу суміш, скористайтеся наступними радами:
Суміш повинна відповідати віку дитини. Двомісячному немовляті можна давати суміш, призначену для восьмимісячну дитину.
Зверніть увагу на склад, який не повинен містити барвників, загусників, ароматизаторів.
Обов'язково звертайте увагу на термін придатності дитячого харчування.
Якщо є можливість, купіть суміш, яка включає в себе додаткові компоненти - наприклад, бактерії-пробіотики, які зміцнюють імунітет дитини. Такі продукти для дітей сьогодні роблять багато фірм, що спеціалізуються на дитячому харчуванні.

Що стосується виробників, то, згідно з відгуками багатьох батьків, кращими фірмами, які виробляють дитячі суміші, вважаються: Nestle, Heinz, Hipp, Humana і т. д.

Каші

Каші - це продукт, який дають дітям більшість батьків. Прикорм кашею можна починати приблизно з 5-ти місяців - саме до цього моменту у малюків вже закінчується формування травної системи. Але пам'ятайте, що перед початком годування дитини кашею таки краще потрібно порадитися з педіатром.

Перший час для годування дитини краще використовувати каші з одного виду зерна (монокаші) без цукру і солі. Розводити продукт слід грудним молоком або водою. Найкраще починати прикорм з гречаної і рисової каші, а пізніше включити в раціон пшоняну і кукурудзяну.
Купівля дитячої каші буде вдалою, якщо ви запам'ятаєте наступне:
Каші розрізняються за складом. Орієнтуйтеся на поради педіатра, щоб вибрати дитячий продукт, який містить ті вітаміни, які потрібні малюкові.
Уважно огляньте упаковку - вона не повинна бути пошкоджена, інакше в дитяче харчування проникнуть різні бактерії.
Не рекомендується вибирати дитячі продукти від фірм, які додають до складу штучні барвники, консерванти. В якості додаткової добавки виробник може використовувати тільки вітамін С.
Шукайте на упаковці дитячого харчування вказівка, що продукт пройшов контроль в НДІ харчування РАМН і інших подібних установах.

Якщо говорити про виробників, чиї каші найчастіше вибирають батьки, то серед них можна виділити наступні фірми: Нянька, Heinz, Nestle, Nutricia.

Пюре

Дитячі пюре бувають м'ясними, фруктовими, овочевими, у формі ягідних міксів, з додаванням круп, молока, сиру, йогурту. Їх можна купувати для малюків, яким вже виповнилося 3-х місяці. Почати потрібно з яблучного пюре, оскільки зазвичай воно не викликає алергії. Поступово в раціон можна включити пюре зі слив, бананів, груш. Коли малюкові виповниться 4-5 місяців, ви можете починати годувати його овочевих і м'ясних пюре.

Діти дуже люблять такі продукти, і не дивно, що батьки дуже часто купують їх. Тому важливо пам'ятати про те, що дитяче пюре, як і інше харчування для малюків, завжди повинно відрізнятися бездоганною якістю.
При виборі дитячого пюре врахуйте наступні правила:
Дитячий продукт повинен відповідати тій віковій групі, до якої належить ваша дитина. Як правило, у самих кращих виробників дитячого харчування присутній досить широкий вибір продукції.
Зверніть увагу на термін придатності пюре і цілісність упаковки.
При первинному прикорме краще всього використовувати пюре, до складу якого входять овочі і фрукти, які ростуть у вашій кліматичній зоні.
Обов'язково вибирайте дитячі пюре без цукру, барвників, консервантів та інших хімічних сполук.
Купуйте дитяче харчування найкращих виробників, нехай навіть такі продукти обійдуться дорожче - не економте на здоров'ї дитини. Добре, якщо на упаковці продукту зазначено, що його вживання рекомендовано ГУ НДІ харчування РАМН.

Соки

Багато батьків вважають, що головне при виборі соків - це відсутність барвників та ароматизаторів. Але крім цього важливо також звертати увагу і на інші особливості.
Щоб купити якісний сік для дитини, скористайтеся наступними радами:
Зверніть увагу на упаковку - порушення її цілісності свідчить про те, що товар може бути зіпсований.
Переконайтеся, що термін придатності дитячого харчування не минув.
Врахуйте, що, як правило, самі кращі виробники продуктів до дітей обов'язково вказують, для якого віку призначені соки.
На дитячому харчуванні має бути присутнім напис або маркування, що свідчить про те, що продукт пройшов контроль якості.

З найкращих фірм, які здійснюють виробництво та продаж соків, можна виділити наступні компанії: Агуша, Топ-Топ, Beech-Nut, Gerber.

Вода

Не секрет, що сьогодні якість питної води залишає бажати кращого. Тому, не варто економити на воді для своєї дитини. Багато виробників продуктів для дітей випускають спеціальну воду, яка не тільки нешкідлива, але й корисна для малюка.
При виборі дитячої води пам'ятайте наступне:
Вода не повинна містити таких з'єднань, як срібло і діоксид вуглецю, так як ці компоненти шкідливі для маленької дитини.
Вода не повинна містити хлор.
Краще віддавати перевагу фірмам, які додають у воду йод і фтор.
Найкраща дитяча вода зазвичай видобувається з глибокої свердловини і не піддається хімічному впливу, зберігаючи всі корисні мінерали.

У Росії одними з найкращих виробників дитячої води вважаються: ФрутоНяня, Нутрілак Аква, Humana.

Найкращі фірми дитячого харчування

Вище ми вже говорили про кращих фірмах, що виробляють продукти для дітей. Чому саме їх продукція користуються популярністю? Спробуємо відповісти на це питання, розглянувши переваги деяких компаній.

HiPP

Популярність даного виробника пояснюється широким асортиментом продукції. Фірма випускає суміші, каші, пюре, соки, що дозволяє вибрати потрібний варіант харчування для дитини. При посіві, збиранні врожаю та догляді за овочами, фруктами і злаками, які використовуються для приготування дитячого харчування, фахівці беруть проби з землі, не застосовують штучні добрива, а контроль якості продукції проводиться на всіх етапах виробництва. Лабораторія HiPP вважається однією з кращих в Європі, а тому ви можете бути впевнені, що купуєте якісний продукт для маляти.

Примоститися

Відома компанія Nestle також вважається одним з найкращих виробників дитячого харчування з наступних причин:
У процесі виробництва дотримуються всі правила і норми безпеки.
Упаковка для дитячого харчування є міцною, не дозволяє мікроорганізмам ззовні проникнути всередину.
При виготовленні продуктів для дітей використовується оригінальна рецептура на основі живих біфідобактерій BL, які активізують імунні процеси в організмі дитини, а також використовують технологію дбайливого розщеплення злаків без використання хімічних добавок.

Агуша

Даний виробник продуктів для дітей реалізує каші, соки, пюре по всій території Росії. Серед переваг фірми можна виділити:
Використання сучасного італійського обладнання, що дозволяє випускати дитяче харчування високої якості.
Різноманітний асортимент, який дозволяє вибрати продукти для дітей, враховуючи їх вік, смаки та інші особливості.
Продукція випускається в різних за обсягом баночках, що дозволяє відразу використовувати пюре, кашу або сік, а не зберігати його тривалий час у відкритій ємності.

Nutricia

Основними перевагами даної торгової марки є:
У процесі контролю якості продукції бере участь 1250 вчених з 5-ти науково-дослідних центрів.
Пред'явлення високих вимог до якості сировини і упаковки при співпраці з постачальниками.
Наявність п'яти груп дитячих продуктів, які підібрані з урахуванням віку дитини.

Окрім вищеперелічених фірм в числі найкращих виробників дитячого харчування значаться:
Gerber;
Heinz;
Humana;
Колінський (продукція BEBI, Bebi Premium);
Danone;
Semper та ін

Де купити дитяче харчування?

Сьогодні ви можете купити продукти для дітей, не виходячи з дому. Для цього варто просто оформити замовлення в Інтернет-магазині. Такий спосіб покупок є дуже зручним і простим. Ви отримуєте можливість вибрати сік, пюре, кашу, суміш та інші продукти для дітей від конкретного виробника без необхідності відвідувати офлайнові магазини. Крім того, багато сайтів надають безкоштовну доставку своєї продукції, що теж не може не радувати.

Пам'ятайте, що правильний вибір дитячого харчування - це запорука не лише здоров'я малюка, але і вашого спокою.