Пахлава



 
 Для тiста:
- Борошно - 500 г
- Яйце - 2 шт.
- Сметана - 150 г
- Молоко - 150 г
- Вершкове масло - 50 г
- Дріжджі - пів-пачки сухих (5-6 г)
- Сіль - щіпка
- Цукор - 1 ч. л.

Для начинки:
- Волоські горіхи - 250 г
- Цукрова пудра - 250 г
- Вершкове масло - 250 г
- Ваніль

Для верху
- Яйце збите - 1 шт.
- Волоські горіхи (половинки)

Для сиропу
- Мед - 150 г
- Гаряча вода - 90-100 мл



Приготування:

Приготувати тісто для пахлави:
Спочатку потрібно підігріти молоко, щоб воно було тепле, додати туди дріжджі і цукор, розмішати і дати дріжджам "ожити", щоб вони піднялися шапочкой.В іншій мисці змішаємо борошно, масло, яйця, сметану і сіль. Перемішуємо слегка.Затем в цю суміш додаємо наші "ожилі" дрожжі.Размешіваем і добре вимішуємо м'яке тісто і ставимо в тепло на години від 1 до 1,5 (накрийте тісто рушничком). Тісто має добре підійти.

Поки тісто для пахлави підходить, зробимо начинку:
Горіхи підсмажити трохи на сухій сковороді, прокатати качалкою або пропустити через м'ясорубку
Подрібнені горіхи змішати з ваніліном і цукровою пудрою.
Форму змащуємо вершковим маслом.

Тісто, що підійшло розділити на частин 12, один шматочок з яких повинен бути в 2 рази більше другіх.Берем тепер цей великий шматочок і розгортаємо його площею такою, щоб він накрив дно і боки нашої форми, і ще трохи свісал.Теперь наметовому тісто на качалку і переносимо на форму.І вистилаємо їм нашу форму. Краї тесту нехай звисають. Тепер розтопимо вершкове масло.І змажемо їм тесто.Теперь розкотимо наступний пласт, але вже до розмірів дна нашої форми, товщиною приблизно 1 мм.

Переносім так само, на качалці, і застилає дно.Второй пласт тесту ми теж змащуємо тонким шаром масла і тепер вже посипаємо начинкою (начинки сипте стільки, щоб вистачило на верств 10) І таким чином: .. розкатали, поклали, змастили, посипали - повторюється ще раз 9 (всього раз 10) Тепер розкочуємо 11-й шматочок тіста і накриваємо їм 10-й пласт. 11-й пласт змащуємо маслом.Свісающіе краї тіста зрізаємо ножем так, щоб край залишався приблизно 1-2 см.Края укладаємо на тесто.І змащуємо краї збитим яйцом.Теперь розкочуємо останній 12-й шматочок тіста і накриваємо їм 11-й пласт. Верх змащуємо вже збитим яйцем, щоб наша пахлава була рум'яна і красівая.А тепер розрізаємо пахлаву на традиційні ромбікі.Режем не до кінця, інакше все витече на дно форми і буде горіти. Тому ріжемо МАЙЖЕ до конца.Затем на серединку кожного ромбика кладемо половинку волоського горіха, злегка пріжімая.Готово!
Тепер включаємо духовку, ставимо на плиту нашу форму з пахлавою, накриваємо її рушничком і залишаємо расстаіваться на 15 хвилин.