Ледачі (лениві) вареники з сиром




 - Сир 5-9% жирності 600 г
- Цукор-пісок 100 г
- Яйце куряче 2 шт.
- Сіль ½ ч.л.
- Манка, манна крупа 100 г
- Борошно пшеничне 150 г



Сир розітріть в блендері з цукром і яйцями. Додайте також трохи солі.

Повинна вийти однорідна кремоподібна маса.

Додайте манку, перемішайте. Можна робити вареники і тільки з борошном, але манна крупа робить консистенцію більш ніжною і менш в'язкою.

Додайте борошно, ще раз перемішайте. Тісто має вийти таким, щоб з нього можна було зробити ковбаску, але тільки на добре посипаній борошном поверхні. Якщо переборщити з борошном, то вареники будуть занадто щільними.

На посипаній борошном поверхні зробіть ковбаску завтовшки 4-5 см в діаметрі і відрізайте від неї невеликі шматочки

Отримувані вареники розкладіть на дошці, посипаною борошном, щоб вони не злипалися між собою. У такому стані їх можна заморозити, а потім скласти в пакет на майбутнє.

Останнім кроком є варіння вареників. Для цього у великій каструлі закип'ятіть воду і опускайте туди вареники невеликими порціями. Коли вони спливуть - їх можна виймати і розкладати по тарілках.