Маковий пиріг




- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Мак - 200 г
- Сметана - 375 г
- Цукор - 345 г
- Яйця - 3 шт.
- Розпушувач для тіста - 1/2 чайн.ложкі.



Час приготування: 1 година 10 хвилин.


1. Яйця розтерти з цукром дочиста, додати сметану, всипати мак, дати суміші постояти 10 - 15 хв. Потім додати борошно, змішане з розпушувачем, швидко замісити тісто.
2. Викласти тісто в змащену маслом форму і випікати 30 - 35 хв при 220 градусах.
3. Готовність пирога перевірити за допомогою дерев'яної шпажки або сірники. Увіткнути шпажку або сірник в пиріг, потім відразу вийняти. Якщо пиріг готовий - шпажка залишиться сухою.
4. Готовий пиріг викласти з форми на блюдо, охолодити і посипати цукровою пудрою.