Шоколадні капкейкі з шоколадним кремом



Інгредієнти на 12-14 штук:

Для кексів:
60 г какао-порошку
100 мл окропу
250 г борошна
1/2 ч.л. соди
1/2 ч.л. розпушувача
1/2 ч.л. солі
150 г вершкового масла
200 г цукру
2 яйця
1 ст.л. ванільного цукру
120 г сметани


Для крему:
180 г цукрової пудри
2 ст.л. какао-порошку
80 г вершкового масла
80 г вершкового сиру
140 г шоколаду від 50% какао


Какао-порошок заливаємо окропом і перемішуємо до однорідності. Відставляємо в бік.
Масло і цукор кладемо в кухлик і ставимо на плиту. Варимо, помішуючи, поки масло не розчиниться.
Перекладаємо масу в миску і починаємо збивати міксером. Збиваємо, поки маса не охолоне до кімнатної температури, близько 5 хвилин. По одному додаємо яйця, збиваючи після кожного.
Додаємо ванільний цукор і какао-суміш, збиваємо до однорідності
Борошно просіваємо з сіллю, содою і розпушувачем. У три прийоми додаємо в яєчно-шоколадну суміш борошно, чергуючи зі сметаною (додаємо частину борошна, частина сметани, частина борошна, частина сметани і завершуємо частиною борошна).
Розкладаємо тісто по змазаним формочках, заповнюючи їх на 3/4. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці до сухої сірники, близько 25-30 мінут.Винімаем, Остуджуємо. Готуємо крем. Розтоплюємо шоколад на водяній бані або в мікрохвильовці.
Змішуємо какао-порошок і цукрову пудру.
Розм'якшене вершкове масло і вершковий сир збиваємо до однорідності. Додаємо какао з цукровою пудрою і шоколад, ще раз збиваємо.
Кладемо крем у кондитерський мішок (або кульок з паперу для випічки) з насадкою і прикрашаємо остиглі кекси. При бажанні посипаємо шоколадною стружкою або іншими посипання на ваш вкус.Пріятного апетиту!