Як приготувати Суші вдома?

Що потрібно купити для приготування суші?



1. Рис. Самий головний інгредієнт. Правильно вибраний і приготований рис, заставу смачних суші. Який рис вибрати і де його купити? У відділах японської кухні або супермаркеті є спеціальний «рис для суші». 500гр. упаковка такого рису коштує приблизно 15-30 грн. Однієї упаковки рису вистачить на приготування 50 суші або ролів.

2. Норі. Це сушене листя морських водоростей. Купити їх можна в спеціалізованому японському магазині або відділі, які напевно є у кожному місті. Так само можна замовити їх і через Інтернет. Упаковка з 10 листків норії коштує приблизно 20-30 грн. Її вистачить на приготування 120 сушею або ролів, по 12 штук на аркуш.

3. Приправа для суші (на основі рисового оцту). Теж продається у відділах японської кухні. Коштує приблизно 76 грн. Але її вистачить на довго, приблизно на приготування 600-700 суші. Якщо ж не знайдете де купити, то не переживайте, аналог її можна приготувати й самому. Підкажу вам рецепт приготування цієї приправи на порцію рису 500гр. Змішуємо 1 столову ложку звичайного 3% оцту з 3,5 ложками яблучного оцту 3%. Як отримати 3% оцет думаю не складе особливих труднощів, він або такий продається або змішайте його з водою в потрібній констінстенціі щоб отримати 3% оцет. Ось і все, потрібна приправа на порцію 500гр. рису готова. Пізніше я поясню що з нею потрібно зробити перед додаванням в рис.

4. Начинка. Тут може бути що завгодно. Наприклад: риба (слабосолона форель або сьомга), свіжі огірки, сир (бажано вершковий, без різкого смаку, наприклад гауда або філадельфія), крабові палички, креветки і будь-які інші інгредієнти, які ви захочете спробувати.

5. Вассабі. Продається у відділах японської кухні. Є в тюбиках вже розведена і в баночках порошок. Раджу купити порошок і розвести його водою до потрібної констінстенціі.

6. Бамбуковий килимок. Стандартний бамбуковий килимок обгорнемо в 2 шари в тонку харчову плівку.

7. Соєвий соус. У нього ми будемо Мока наші готові суші, для надання їм потрібного смаку.

Отже, тепер коли в нас є продукти приступимо до найцікавішого, а саме приготування суші.

Як приготує рис?

Слідуйте в точності моїм інструкціям, тому це найголовніша частина, від цього залежить вийдуть Чи є у вас в підсумку справжні суші чи ні.

Перше що треба зробити - це промити рис. Заливаємо його холодною водою і ніжними, м'якими діями мнемо рис руками (приблизно як в дитинстві м'яли пластилін, для того щоб його розігріти), але не перестарайтеся, не мисліть його сильно, тільки злегка приминаючи його. Робимо ми це для того, щоб очистити його білою лушпиння. Вода при цьому вийде мутно-біла. Зливаємо воду і знову промиваємо таким способом рис. Повторити цю процедуру треба 4-5 разів, поки вода не стане прозорою. Коли закінчите промивати рис, заливаємо його водою і залишаємо його на 30 хвилин, кришкою можна не накривати. Тепер коли рис настоявся треба залишити в ньому води стільки щоб вона покривала його на одну фалангу вказівного пальця. Ставимо каструлю з рисом на повільний вогонь і чекаємо, коли вода повністю випаруватися і вбереться в рис. Ні в якому разі не заважайте рис. Визначити момент, коли вода повністю випаруватися можна простим способом, опустивши столову ложку по краю каструлі до дна, відсунувши рис, щоб побачити дно каструлі. Після того, коли вся вода википить, закрийте каструлю кришкою і накрийте зверху рушником. Залишити рис на 20 хв до повної готовності. Поки рис доходить можна приготувати приправу для рису і нарізати начинку.

Як приготувати приправу для рису? Ви вже або її придбали, або змішали простий і яблучний 3% оцет. Але тепер її ще треба приготувати для заправки в рис. Беремо 4,5 столової ложки приправи купленої в магазині або 4,5 столової ложки приправи зробленої за моїм рецептом, описаного раніше. Додаємо в неї 2 столової ложки цукор і 0,5 столової ложки солі. Ставимо на повільний вогонь і починаємо помішувати. Наша мета щоб цукор і сіль повністю розчинилися в оцті, але при цьому не можна доводити приправу до кипіння. Періодично залишайте від вогню і помішуйте, щоб суміш не закипіла.

Як правильно нарізати начинку? Беремо крабову поличку і розрізаємо її навпіл уздовж. Приблизно такої товщини, треба нарізати огірки, сир і рибу. Ми будемо готувати аналог суші «Каліфорнія Маки». Ви ж можете додати й інші інгредієнти на свій смак, але раджу почати з цих.

Як правильно змішати приправу з готовим рисом? У готовий рис акуратно по одній столовій ложки виливаємо приправу і розмішуємо рис. Треба щоб вся приправа змішалася з усім рисом.

Тепер найцікавіше. Починаємо заключний етап в приготування суші.

Кладемо лист норі, розрізаний по-полам, на заздалегідь приготований бамбуковий килимок, потім беремо з каструлі жменю рису і рівномірним шаром викладаємо його поверх листа норі.

За допомогою вказівного пальця змастити рис посередині бажаним кількістю васабі, рухаючись у напрямку від середини

Вздовж шару вассаби покласти смужки начинки, яку ви обрали. Підняти один край бамбукового килимка.

Притримуючи килимок і начинку пальцями обох рук, почати закочувати бамбуковий килимок разом з листом норі, намагаючись надавлювати рівномірно.

Продовжувати формувати рулет, але тепер натискати сильніше, щоб ущільнити рис. Якщо потрібно, повторити останній етап. Рис по всій довжині рулету повинен вийти щільним і рівним.

Вийняти рулет із циновки, покласти його на обробну дошку і розрізати навпіл.

Зазвичай з одного рулету виходить 6 суходолу, Покласти обидві його половинки поруч і одночасно розрізати їх на 3 частини.

Повторюємо ці інструкції для всієї партії рису, в результаті у вас вийде приблизно 50 ролів.