Ватрушки - кращий рецепт ватрушок.



Перша опара
200 г борошна
160 г молока
1 г швидкодіючих дріжджів (1/3 ч.л.) (у нас Воронезькі)


1. Змішайте опару і залиште на ніч (виходить 8-10часов)
друга опара
4 р. солі
40 р. цукру
40 р. борошна


2. Додайте в першу опару сіль, цукор, борошно. Замісити тісто, накрийте плівкою і залиште на 1 годину, до збільшення в об'ємі в 1,5 рази.
тісто
40 г цукру
60 р. яєць (приблизно 1 яйце)
100 р. масла
160 р. борошна


3. Змішайте всі інгредієнти, до отримання м'якого, злегка липкого тіста. Обробити його на на 15 частин (по 50гр), подкатайте в кульки, злегка притисніть рукою (це я забула зробити) і залиште на расстойку на 1 годину.

начинка
300 гр сиру
100 гр цукру
90 гр сметани
40 г яєць
ванілін


4. Змішайте начинку і залиште на 20 хв.

5. Розігрійте духовку до 230-240 ° С.

6. Зробіть в расстояться заготовках поглиблення склянкою, змастіть яйцем. Викладіть в кожну ватрушку по 30-35 гр начинки. Посипте за бажанням родзинками. Ще раз змастіть яйцем і відразу випікайте 20-25хв.