Як зробити льодяники



Інгредієнти на 6 шт.:
- 3 ст.л. цукрового піску;
- 2 ст.л. лимонного соку *;
- 1 ст.л. рослинної олії;

* - Можна приготувати льодяники і без лимонного соку, замінивши сік водою. Але, якщо ви готуєте з соком, льодяники матимуть приємну кислинку. При бажанні можна приготувати карамель для льодяників із додаванням води і лимонного соку.



1. Форми для льодяників змастіть рослинною олією. (Якщо у вас немає спеціальної форми для льодяників, ви можете приготувати такі домашні льодяники в невеликих силіконових формах)

2. Форми з'єднати і закрити скобами.

3. До цукровому піску додати лимонний сік.

4. Нагріти "карамель" при постійному помішуванні. Готуйте її 2-5 хвилин, в залежності від того, яку карамель хочете отримати. Чим довше готуєте, тим більш насичений, пікантний і гіркуватий смак паленого цукру ви відчуєте в льодяниках.

5. Гарячу карамель (!) Акуратно розлити по формах **. Вставте спеціальні палички (можна також використовувати шпажки, зубочистки і т.д.) в льодяники і залиште їх до повного застигання карамелі.

** - Якщо ви готуєте більше 6 льодяників, то не варить відразу більше "карамелі", ніж зазначено. Вона досить швидко застигає. Готуйте її невеликими кількостями і по черзі або постійно підігрівайте вже готову карамель.

6. Готові льодяники акуратно витягти з форм.