Для початку, нам буде потрібно приготувати сироп:
350г цукру
150мл води
2г лимонної кислоти
1,5 г пищ соди
1. У каструльці або ковшике (у якого є кришечка) розчиняємо цукор в 150мл води і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння.
2. Опускаємо лимонну кислоту, перемішуємо, накриваємо щільно кришечкою (щоб з каструльки не виходив пар, бажано каструля з товстим дном) і залишаємо на 45 хвилин на самому маленькому вогні, далі тільки викл.. Сироп повинен бути блідо-жовтого кольору.
3. Остуджуємо суміш десь близько години-півтори. Розводимо соду в невеликій кількості води (столову ложку) і додаємо в сироп. Суміш буде виділяти піну. Періодично помішємо. Через 10-15 хвилин сироп буде готовий. Він має колір і густоту травневого меду.
Тепер рецепт самих маршмеллоу.
1 склянку холодної кип'яченої води
2 склянки цукру
160г інвертного сиропу
25г желатину ¼ чайної ложки солі
1. Желатин розвести в половині склянки води і залишити набухати на 15-30 хв.
2. Воду, що залишилася, помістити в каструльку, додати цукор, сіль і сироп. Перемішати.
3. Поставити на вогонь і, помішуючи, довести до кипіння.
4. Після закипання поставити на повільний вогонь і проварити 8 хвилин без помішування.
5. Желатин помістити в посуд, в яком все буде збиватися. і збивати на мінімальній швидкості. Тонким струмком додаємо гарячий сироп, при цьому постійно збиваючи.
6. Потім збільшуємо швидкість і продовжуємо збивати протягом 15 хвилин. У цей час маса стає білою і схожою на зефір або на дуже круто збиті білки.
7. Взяти харчову плівку таких розмірів, щоб їй ще можна було зверху накрити масу. Плівку, злегка промазати рослинною олією без запаху і застелити форму.
8. Викласти масу у форму, накрити плівкою і залишити застигати в прохолодне місце. У мене вона застигала ніч на кухні при кімнатній температурі (все ідеально вийшло).
9. Змішайте 0,5 склянки цукрової пудри і 0,5 склянки крохмалю в мисці. Дістаньте застиглу масу, приберіть плівку, розріжте на шматочки (це краще робити гострим ножем) і обвалюють у суміші. (Якщо вам потрібна мастика, то ця процедура опускається).
Як зробити мастику для тортов.
Відрізаємо шматочок маршмеллоу грам 140-150, прогріваємо в мікрохвильовці секунд 20-30. поступово додаємо цукрову пудру (приблизно по 100г), спочатку в миску, а потім вже вимішуваємо на столі. У підсумку готова мастика важила 570г. Добре зберігається в холодильнику в щільно закритому пакеті (без доступу повітря).