Пиріжки "Бабусині"




Тісто:
2 кг борошна
Дріжджі 2 пакетика
Молоко / вода 3 склянки
Цукор 8-10 ст. л.
5 яєць
250 гр. вершкового масла (маргарину)
Сіль 3 ч.л.

Начинка будь-яка!

Опара:

1. У тепле молоко додати 1 ст. л. цукру, дріжджі, та частину борошна. Поставити в тепле місце для підйому. Коли тісто почне опадати, опара готова.

Приготування тіста:

2. В опару влити яйця. збиті з цукром і сіллю, всипати решту борошна.
Вимішувати, поступово додаючи розтоплене масло, до тих пір, поки тісто не стане гладким і не перестане прилипати до рук. Готове тісто накрити рушником і поставити на 1,5-2 години в тепле місце. За цей час його потрібно обмять 3 рази.

3. Тісто, що підійшло, розділити на частини. дати  підійти ще раз, але вже на столі під рушником. Сформувати пиріжки. Покласти їх на деко на 1010 хвилин, и тільки після цого змастити жовтком.

Випікати при 200 градусах близько 20 хвилин.

Подавати після того, як пиріжки охолонуть настільки, що їх можна буде брати до рук.

Смачного!