6 яєць
скільки яєць - стільки столових ложок цукру 1 столова ложка
борошно - половина від кількості цукру
1 чайна ложка розпушувача
1 апельсин
250 мл вершків
250 полуниці (для начинки)
250 г полуниці (для прикраси)
молоко, обсмажені рубані горіхи
Для початку збийте жовтки з цукром до блідої однорідної суміші. Додайте цедру апельсина, муку і розпушувач. Гарненько перемішайте. Якщо тісто дуже густе, додайте молока.
Білки збийте до стійких піків і акуратно введіть їх у основну масу. Перелийте тісто в приготовану форму для пирога (змастіть вершковим маслом і застеліть папером для випічки). Випкайте при 160 º C 35-40 хвилин.
Остудіть корж і коли він досягне кімнатної температури розріжте ножем уздовж на дві частини, щоб вийшло 2 коржі. На кожен вичавте апельсиновий сік (половини апельсина має бути достатньо для 2 коржів).
Полуницю дрібно наріжте. Збийте вершки, додайте до них столову ложку цукру. Нанесіть трохи крему на кожен корж, викладіть полуницю і закрийте ще невеликою кількістю крему. З'єднайте коржі і нанесіть крем, що залишився по всій поверхні торта. Зверху викладіть полуницю також і поставте в холодильник на 2-3 години. Присипте рубленими горіхами і подавайте.