Шоколадний весільний торт




Любителі шоколаду, цей весільний торт під назвою "Шоколадні листики" створений спеціально для Вас: соковитий канарський бісквіт, покритий марципаном і шоколадної цукровою помадкою.

Прикраса для торта обрані витончені - пофарбовані в кораловий колір цукрові квіти та шоколадні листочки, а також шовковисті стрічки. Торт розрахований для частування 130 запрошених на ваше весілля гостей - ніхто не піде байдужим!


ІНГРЕДІЄНТИ на 130 порцій

• високий овальний канарський бісквіт з шоколадною смакової добавкою (30 * 25 см)
• високий овальний канарський бісквіт з шоколадною смакової добавкою (25 * 20 см)
• 120 мл (пів чашки) абрикосового желе
• 2,75 кг білого марципана
• 3,25 кг цукрової помадки
• 450 г (4 чашки) какао-порошку
• 350 р. пелюсткової на помадки
• жовтий та рожевий харчові барвники
• 175 г (1 чашка) розтопленим фішок або дрібних шматочків чорного (напівсолодкого) шоколаду
• 125 г (3/4 чашки) розтопленим фішок або дрібних шматочків білого шоколаду
• 125 г (3/4 чашки) розтопленим фішок або дрібних шматочків молочного шоколаду
• 30 мл (2 ст.л.) королівської глазурі


ПРИКРАСИ

• З м стрічки персикового кольору шириною 2.5 см
• 4 м стрічки персикового кольору шириною 1 см
• 5 м стрічки коралового нового кольору шириною 5мм
• 1 м стрічки світло-коралового кольору шириною 5 мм


МАТЕРІАЛИ І ПРИСТОСУВАННЯ

• овальний тацю 35 * 30 см
• овальний тацю 25 * 20 см
• форма для вирізання квітів
• плунжерна форма для вирізання пелюсток
• 30 маточок персикового кольору
• тонкий дріт і клейка років па для квітів
• корнетики з жиронепроникним (вощеного) паперу
• насадка з дуже вузьким прямим зрізом


ЯК РОБИТИ БІСКВІТ

Для овальних бісквітів 30x25 см і 25x20 см візьміть порції тіста, розраховані для випікання в круглих формах діаметром 30x25 см. Печіть бісквіти по одному, їх можна зберігати протягом тижня перед нанесенням глазурі. Рецепт бісквіта.


ПРИГОТУВАННЯ

1
Щоб надати бісквіти рівну поверхню, зріжте з кожного по тонкому верхньому шару. Перекладіть бісквіти на відповідні за розмірами підноси, змастіть абрикосовим желе. Покрийте кожний бісквіт марципаном.

2
Розділіть цукрову помадку на три частини. Додайте в кожну по 125 р. (стать чашки) какао-порошку, вимісіть, потім з'єднайте всі порції разом. Покрийте більший бісквіт половиною загальної кількості помадки, при цьому рясно посипайте помадку какао-порошком і умочуйте в нього пальці для розгладження поверхні. Точно так само покрийте помадкою менший бісквіт і велику тацю. Зберігайте в коробках в теплому сухому місці впродовж тижня.

3
Розділіть пелюсткову помадку на три порції. Жовтим і рожевим барвниками офарбіть першу в блідий, другу - в більш яскравий, а третю - в темний кораловий колір. Виготовте п'ять троянд з темними внутрішніми пелюстками і світлими зовнішніми.

4
Виготовте 25 вирізних квіток різних відтінків коралового кольору і застроміть в них маточки.

5
Виготовте плунжерній формою 40 невеликих простих квітів, з'єднайте їх з пелюстками дротиком і клейкою стрічкою. Залиште всі квіти на ніч в коробці в сухому теплому місці. Шматочком свіжої коралової помадки скріпіть 30 квіток в букетик, яким прикрасьте торт зверху.

6
Щоб виготовити шоколадні листочки, зберіть листя від різних рослин - троянди, лавра, вишні, камелії, яблуні та ін - і покрийте 30 листків чорним шоколадом, 15 - білим і ще 15 - молочним. Зберігайте в прохолодному місці поки вони не знадобляться, потім відокремте шоколадні листочки від основи і перекладіть їх шарами паперового рушника. Слідкуйте, щоб листочки не стикалися один з одним.

7
Напередодні весілля помістіть королівську глазур в корнетики з жиронепроникним (вощеного) паперу з дуже вузьким прямим зрізом. Самою широкою стрічкою оберніть велику тацю, закріпіть ззаду краплею глазурі. Підстава великого бісквіта оберніть стрічкою шириною 1 см, поверх якої накладіть саму вузьку стрічку, закріпіть їх на стику краплею королівської глазурі. З'єднайте вирізані цукрові квіти та різні за формою і кольором шоколадні листочки в композиції. Закріпіть їх королівської глазур'ю біля основи торта.

8
Відрізками сантиметрової і самій вузькій зі стрічок обтягніть підставу меншого бісквіта, закріпіть краплею глазурі. Обережно помістіть торт на менший піднос.

9
Розташуйте букетики, вирізні квіти і шоколадні листя біля основи меншого бісквіта через рівні інтервали. Закріпіть всі прикраси королівської глазур'ю. Помістіть нагорі композицію з цукрових квітів і шоколадних листя, частина яких повинна злегка звисати через край. Закріпіть королівської глазур'ю кожен листочок окремо. З решти тонкої стрічки і дроту зробіть кілька петельок з хвостиками. Приєднайте їх до центральної квіткової композиції. Знову помістіть бісквіти в окремі коробки, і на наступний день, перед самим весіллям, зберіть торт.