Дхокола (хліб з горохової муки)



горохова борошно - 1/2 склянки
чилі зелений - 2 шт.
імбир тертий - 1.5 ст.л.
куркума - 1/4 ч.л.
сіль - 3/4 ч.л.
асафетіда - 1/4 ч.л.
цукор - 1 ч.л.
 олія рослинна - 3 ст.л.
йогурт - 2/3 ст.л.
пекарський порошок - 1/2 ч.л.
харчова сода - 1/2 ч.л.
тепла вода - 3 ст.л.
У глибокому посуді змішати борошно, дрібно порізаний чилі, мелений імбир і куркуму, сіль і асафетиду. Потім додати олію, яку ретельно перетерти з борошняною сумішшю. Після влити йогурт і перемішати всі складові. Тісто має бути текучим, по консистенції нагадувати густу сметану. Накрити посуд з тістом серветкою і залишити для бродіння приблизно на 8 годин.

Підготувати парову каструлю: необхідні 1 велика каструля на 1/4 заповнена водою, 1 кругла дрібна хлібна форма, вміщає у велику каструлю, 1 плоске сито або металеві банки, щоб утримувати форму над водою. Поставити парову каструлю на великий вогонь.

Розмішати пекарський порошок і соду в гороховому тісті. Додати воду і вилити тісто у змащену жиром форму для хліба. Опустити форму в каструлю, поставити на сито або банки (форма не повинна торкатися води). Закрийте форму щільно кришкою, а зверху покладіть вантаж. Кип'ятити близько 12-15 хвилин, поки тісто не затвердіє, і не з'являться тріщини на поверхні.

Готовий хліб дхоклу дістати з каструлі і розрізати на 12 квадратів.