Весільний торт - рецепти



В даному розділі мова піде про весільні торти, точніше про те, як їх робити, якщо у когось із родичів знайдеться час і бажання пійти на цей подвиг.

Рецепт весільного торта - № 1  Весільний торт

Для тіста буде потрібно:
10 яєць,
2 склянки борошна,
2 склянки цукру.

Для крему:
1 банка згущеного молока
200 грамів вершкового масла.

Весь білок з 10 яєць збити до густої одноманітної маси. До цієї маси поступово додати цукор, після того, як весь цукор доданий, додається жовток - маса добре збивається.

Потім в суміш додати борошно. Те, що вийшло потрібно помістити в глибоку каструлю і поставити на повільний вогонь у духовку не більш ніж на 1 годину.

Якщо духовка не працює - на плиту (вогонь теж повільний), тоді час приготування займає 2 години. Каструля накривається рушником.

Маса після приготування витягується з каструлі і нарізається на коржі. Просочення для коржів - суміш згущеного молока і вершкового масла.


Рецепт № 2  Весільний торт

Для білих коржів:
8 охолоджених яєчних білків,
500 грамів цукру.

Для коричневих коржів:
2 склянки цукру,
3 яйця,
3 столових ложки меду,
3 столових ложки горілки,
1 чайна ложка розпушувача,
300 грамів горіхів,
3 столові ложки борошна.

Крем 1:
250 грамів згущеного молока,
250 грамів масла.

Крем 2:
3 столові ложки борошна,
1 столова ложка молока,
250 грамів масла,
250 грамів цукру.

Білі коржі: білки збиваються з цукром до міцної білої піни. Піна викладається на деко, змащена маслом у вигляді маленьких тістечок. Їх потрібно випікати в духовці протягом 10-15 хвилин (поки вони в розмірі не подвояться).

Коричневі коржі. У маленькій каструльці потрібно змішати цукор, яйця, мед, горілку, розпушувач. Каструльку поставити на парову баню, тримати потрібно, поки все не розчиниться. Потім акуратно вмішати горіхи і борошно. Отриману масу потрібно розділити на 2 коржі (розміри можна зробити різні). Коржі випікаються в духовці до готовності.

Тепер про креми. Для крему 1 масло збивається зі згущеним молоком. Для крему 2 борошно вмішують у молоці, щоб не було грудочок. Суміш потрібно довести до кипіння на слабкому вогні, регулярно помішуючи. Потім туди ж потрібно вмішати масло і охолодити.

Коричневий корж намазується кремом 1, з тістечок-безе викладається 2 шар і змазується кремом 2. Потім коричневий шар і білий знову (він повинен завершувати). Потім кремом 2 обмазується торт з усіх боків. Торт можна прикрасити фруктами, подрібненими горіхами, цукатами.


Рецепт 3 -  Весільний торт - рецепти

Приготувати бісквіт для 3-х коржів: збити білки 7 яєць разом з 50 грамами цукру в тугу піну, жовтки від цих яєць збиваються разом з 5 столовими ложками теплої води і 125 г цукру також в тугу піну. 150 грамів борошна просіяти, додати 1 чайну ложку розпушувача і 50 грамів крохмалю. Білки і суміш з борошна поступово змішуються зі збитими жовтками. Масу розділити на 3 частини, випікати в формі (30х25), змастити маслом і присипати борошном, на протязі 50 хвилин по черзі. Коржі на ніч залишити остигати.

Поки коржі остигають потрібно приготувати з паперу шаблони хмар - 3 штуки: маленьке, велике й середнє хмара. З цих коржів (після того, як охолонуть) вирізати хмари (з кожного своє). Тепер ці бісквітні хмари потрібно збризкати вишневою горілкою (10 столових ложок). Абрикосовий джем (720 грамів) підігріти й прогнати через сито. Намазати джемом коржі й покласти один на одного.

Приготувати крем: 600 грамів вершкового масла збити в піну, туди ж 250 грамів просіяної цукрової пудри і 2 пакетики ванільного цукру. Збити і додати до цієї маси (поступово) 8 жовтків і 2 столові ложки вишневої горілки. Кремом обмазати торт з усіх боків.

Для прикрас: промитий і просушений мигдаль (100 грамів) пропустити через м'ясорубку, ретельно змішати з 80 грамами цукрової пудри, половиною білка й 1 чайною ложкою лікеру. Суміш (марципан) добу повинна постояти в холодильнику. Після чого масу ще раз добре перемішати з 150 грамами цукрової пудри. Частина цієї маси офарбити харчовим барвником. Тепер з незабарвленої частини виліпити фігурки нареченого і нареченої. Щоб прикрасити фрак і капелюх нареченого, змішати 50 грамів цукрової пудри з 15 грамами какао і невеликою кількістю теплої води, цією сумішшю і прикрашалися. Забарвлену частину марципана пустити на «зірки»: вирізати з нього маленькі зірочки і прикрасити верхнє корж, на якому «сидять» наречений і наречена. Посипати шедевр цукровими кульками й кольоровим цукром.