Класичний весільний торт своїми руками




Побачивши цей весільний торт, я б ну ніяк не назвала його класичним у відмінності від автора книжки "Як прикрасити торт", однак саме про прикрасу такого торта на весілля ми сьогодні і "поговоримо". У згаданій книжці можна дізнатися як його спекти, ми ж поцікавимося тим, як зі звичайних коржів, желе, креми та усіляких інших солодких "дрібниць" створити таку красу.


Завдяки чітким, строго окресленим лініях цей торт на 100 порцій, оброблений королівської глазур'ю, набуває воістину царствений вигляд. Сліпучу білизну торта підкреслює ніжний персиковий колір декоративної стрічки. У центрі поміщений витончений букетик живих квітів.

ІНГРЕДІЄНТИ  На 100 порцій

• квадратний здобний фруктовий кекс зі стороною 30 см
• 75 мл (5ст.л.) абрикосового
желе
• 1,8 кг домашнього або покупного білого марципана
• 1,8 кг (6 чашок) королівської глазурі (для покриття торта)
• 900 г (3 чашки) королівської глазурі, зробленої з сухого яєчного білка подвійної щільності (для заливок)

ПРИКРАСИ

• 4 м білої стрічки шириною 2,5 см
• 2 м стрічки персикового кольору шириною 2 сі
• 1 м стрічки персикового кольору шириною 5 мм
• живі білі квіти

МАТЕРІАЛИ І ПРИСТОСУВАННЯ

• Квадратний піднос зі стороною 35 см
• лист плексигласу чи скла
• жиронепроникний (вощений) папір для виготовлення заливок
• корнетики з жиронепроникним (вощеного) паперу
• проста з невеликим отвором і середньої величини зіркоподібна насадка
• мініатюрна вазочка

ПРИГОТУВАННЯ

1. Змастіть здобний фруктовий кекс абрикосовим желе і покрийте марципаном. Помістіть па піднос.

2. Приготуйте королівську глазур. Нанесіть три або чотири рівних шару глазурі на верхню і бічні сторони торта. Залиште його на ніч, потім по-відкрийте глазур'ю піднос. Помістіть торт в коробку і зберігайте в теплому, сухому місці. Прибережіть залишилася королівську глазур для прикрас.

3. Приготуйте нову порцію королівської глазурі - для заливок, якщо її залишилося занадто мало після покриття торта (якщо достатньо, в глазур слід додати сухий яєчний білок подвійний платності). Обведіть по контуру на папері трафарети, накрийте папір листом плексигласу чи скла, а зверху покладіть тонку жиронепроникним (вощений) папір і закріпіть липкою стрічкою. Видавіть з корнетики глазур по контуру малюнків. Пересуньте плексіглаз (або скло) по папері із зразком і повторіть процедуру.

4. Зробіть по шість кутових і шість бічних заливок на випадок брухту. Видавіть дрібні деталі, коли основні заливки висохнуть.

5. Білою стрічкою обтягніть піднос і бічні сторони торта; закріпіть краплею королівської глазурі. Поверх білої стрічки накладіть широку стрічку персикового кольору; закріпіть глазур'ю. Зробіть кілька петель і бантиків з тонкої персиковою стрічечки для центрального прикраси.

6. Дуже акуратно відокремте від паперу заливки і наполовину заповніть залишилася королівської глазур'ю корнетики з жиронепроникним (вощеного) паперу з простою насадкою. Видавіть глазур по краю одного з куточків торта. Обережно опустіть кутову заливку на місце: злегка натисніть на неї, щоб переконатися, що заливка тримається міцно. Точно так само прикріпіть інші куточки і бічні візерунки.

7. Зробіть бордюр з намистин між заливками по верхньому краю торта. За допомогою зіркоподібною насадки видавіть бордюр з зірочок по підставі торта. Створіть витончену композицію із живих квітів, помістіть їх в крихітній вазочці в центрі торта і прикрасьте бантиками і петельками.