Багатоярусний весільний торт своїми руками




Ось такий чудовий весільний торт для частування 120 чоловік, складається з 3 яруси, Ви можете спекти на весілля самі! Як? У цьому вам допоможе чудова книжка від Дженіс Мерфітт і Луїзи Пікфорт "Як прикрасити торт", де наведено багато рецептів виготовлення і способів прикраси самих різних (а не тільки весільних) тортів.


Ми ж сьогодні поцікавимося рецептом прикраси тільки одного торта, а саме цього - цілком класичного багатоярусного весільного торта, кольорова гама якого (цукрова помадка кольору шампанського, прикраси у кавових тонах і волани з цукрового помадки) якщо вже й не так незвичайна, зате вельми елегантна і дуже витончена. Як приготувати інгредієнти для цього торта докладно з усіма тонкощами описано в перших розділах цієї книжки, ми ж - тільки прикрашаємо весільний торт.


ІНГРЕДІЄНТИ

На 120 порцій

• 3 здобних фруктових кексу діаметром по 25, 20 і 15 см
• 120 мл (1/2 чашки) абрикосового желе
• 2.5 кг домашнього або покупного білого марципана
• 3,25 кг цукрової помадки, пофарбованої в колір шампанського
• 450 г (1.5 чашки) королівської глазурі
• 575 г пелюсткової помадки
• харчові барвники: кольору старого золота і темно-коричневий


ПРИКРАСИ

• 5 м стрічки кольору шампанського шириною 2 см
• 2 стрічки кольору шампанського шириною 5 мм
• 4 м стрічки кавового кольору шириною 1 см
• 2 м стрічки кавового кольору шириною 5 мм
• 6 стовпчиків-опор кольору шампанського
• живі білі або кремові квіти


• 3 круглих підноса діаметром по 30, 25 і 20 см
• корнетики з жиронепроникним (вощеного) паперу (корнетики - трубка з пергаментного паперу, згорнутий конусом, через яку випускають масло, крем при прикрасі страв)
• прості насадки з самим вузьким отвором і трохи побільше
• жиронепроникний (вощений) папір
• затискні щипчики
• 6 акрилових паличок



ПРИГОТУВАННЯ

1
Помістіть кожен кекс на відповідний піднос і змастіть абрикосовим желе. Покрийте кожен кекс марципаном.

2
Відкладіть 900 цукрових помадки для обробки підносів, решта нанесіть рівним шаром на кожен кекс, причому починайте з самого великого. Поставте в коробках на ніч в теплому сухому місці. Вимісіть всю оставшуюся помадку разом з обрізками і покрийте нею підноси. Помістіть кекси на підноси і приберіть в коробки.

3
Приготуйте королівську глазур і пелюсткову помадку, злегка офарбіть їх харчовим барвником кольору старого золота під колір цукрової помадки. Наполовину наповніть королівської глазур'ю корнетики, забезпечений простий насадкою з не самим вузьким зрізом. Відміряйте відрізки широкої стрічки кольору шампанського потрібної довжини і обтягніть ними кожен піднос.


4
Щоб виготовити трафарети, відміряйте смуги жиронепроникним (вощеного) паперу однакової ширини і довжини, рівної окружності кожного з кексів. Найдовшу розмітьте на шість рівних частин, наступну - на п'ять, а саму коротку - на чотири частини, кожен раз роблячи загин. Складіть по лініях згину. Помістіть тарілку на кожен з трафаретів, щоб її край у верхній точці припадає на середину по ширині. Обведіть край тарілки і виріжте папір по контуру.


5
Оберніть кожен кекс відповідним трафаретом і намітьте фестони харчовим фломастерам або шпилькою. Зніміть трафарети. Обтягніть нижній край кожного кексу широкою стрічкою кавового кольору і закріпіть її краплею королівської глазурі.

6
Вимісіть залишилася цукрову помадку разом з пелюсткової і, відламуючи але невеликому шматочку, зробіть деталі оборок (див. "Виготовлення оборок"). На найбільшому кекси нанесіть лінію глазурі по контуру трафарету і прикріпіть оборку, обережно притискаючи до поверхні. Як тільки перші шість деталей оборки прикрасять кекс, беріться за наступний ряд. Затискними щипчиками нанесіть малюнок на стиках. Повторіть процедуру на решті кексах.


Виготовлення оборок:7
Зробіть візерунок з крапель і хвилястих рисок по верхньому краю воланів, а також внизу, між ними. Окрасьте частина Королівської глазурі в темно-коричневий колір і нанесіть її поверх крапель і рисок за допомогою простої насадки з самим вузьким отвором. Зауважте із самих тонких стрічок 15 бантиків кавового кольору і 15 бантиків кольору шампанського. Прикріпіть їх під і над оборками в місцях стиків. Залиште кекси сохнути в коробках.


8
Перед самим весіллям помістіть на місце стовпчики-опори на великому і середньому кексах. Застроміть в стовпчики і кекси акрилові палички. Помітьте на них висоту стовпчиків і обережно витягніть. Відріжте надлишок. Знову зберіть кекси в потрібному порядку разом з акриловими паличками і стовпчиками-опорами; обережно встановіть кожен кекс поверх іншого. Прикрасьте свіжими квітами верх торта і вставте по одному між опорами.