Торт на золоте весілля



Півстоліття в шлюбі, як усім добре відомо, вінчає золоте весілля. Це не настільки часте, але воістину грандіозна подія. 50 років - довгий і прекрасний термін, який подружжя прожило разом, зумівши зберегти свої відносини. Такий життєвий досвід ціннішим за будь золота. У цей день прийнято обмінюватися новими обручками, передавши свої по спадку онукам чи правнукам. На святкування золотого весілля заведено запрошувати друзів і близьких, відзначати його з розмахом ... так чому б власноруч не спекти на це сімейне торжество особливий, наприклад, як цей - з тонким мереживним бордюром, тисненими підківками, квітами і дзвіночками торт?


ІНГРЕДІЄНТИ на 80 порцій

• здобний фруктовий кекс шестигранної форми діаметром 23 см (використовуйте порцію тіста, розраховану на випікання в круглій формі діаметром 23 см)
• 45 мл (3 ст. Л) абрикосового желе
• 1,1 кг домашнього або покупного білого марципана
• 1,4 кг цукрової помадки кольору шампанського
• золота пелюсткова пудра
• 300 г пелюсткової помадки
• харчовий барвник кольору старого золота
• 450 г (1 ½ чашки) королівської глазурі


ПРИКРАСИ

• 1,5 м золотої стрічки шириною 2,5 см
• 1, 5 м золотої стрічки шириною 2 см
• 30 золотих драже
• Золота емблема з числом «50»
• 6 листочків із золотої паперу


МАТЕРІАЛИ І ПРИСТОСУВАННЯ

• золочений піднос шестигранної форми діаметром 28 см
• кліше для тиснення підковоподібного малюнка
• форма для ліплення дзвіночка
• поролонова губка
• плунжерна форма для вирізання квітів
• квіткові маточки
• зволікання і клейка стрічка
• шматок плексигласу чи скла
• жиронепроникний (вощений) папір для заливки
• корнетики з жиронепроникним (вощеного) паперу
• проста насадка з самим вузьким отвором


ПРИГОТУВАННЯ:

1
Спечіть кекс і дайте йому охолонути. Змастіть абрикосовим желе, помістіть на піднос і накрийте марципаном, а потім рівним шаром цукрової помадки, використовуючи три чверті від загальної кількості.

2
Обтягніть підставу торта широкою стрічкою, а більш вузької - піднос. Закріпіть стрічки шпилькою.

3
За допомогою кліше у формі підкови і золотий пелюсткової пудри нанесіть на бічні грані торта малюнок: по п'ять підков з кожного боку і по одній на кожному з кутів. Покладіть торт в коробку і залиште в сухому теплому місці.

4
Приготуйте пелюсткову помадку і офарбіть її в колір шампанського за допомогою барвника кольору старого золота. Рясно посипану кукурудзяним крохмалем форму для дзвіночка наповніть невеликою кількістю помадки, вожміте всередину і розімніть по стінках. Обріжте надлишки по краях і, злегка вдаривши по формі, вивільните виліплений дзвіночок. Виготовте три дзвіночка з двох третя порція пелюсткової помадки і залиште їх сохнути на поролоновою губки. Потім посипте золотий пелюсткової пудрою.
Відкладіть трохи пелюсткової помадки. З решти за допомогою плунжерній форми і маточок виготовте дев'ять квіточок. Вони повинні висохнути.

5
Приготуйте королівську глазур з використанням сухого яєчного білка подвійної щільності. Окрасьте в колір шампанського за допомогою харчового барвника кольору старого золота. Обведенням перенесіть мереживний малюнок (див. трафарет) на аркуш паперу й закрийте його плексигласом або склом, а той, у свою чергу, - тонкої жиронепроникним (вощеного) папером. Візьміть корнетики з простою і самій вузькій насадкою і наполовину заповніть його глазур'ю. Видавлюйте глазур за трафаретом тонкою ниткою. Аналогічним способом виготовте - 40 деталей мережива (на випадок брухту).

6
Краплями глазурі прикріпіть деталі мережива до верхнього краю торта, а в проміжках між ними - золоті драже. До основи кожного дзвоника прикріпіть по шматочку пелюсткової помадки, а до них, на зразок «язичків», - квіткові букетики. Укладіть дзвіночки в центрі торта, закріпіть їх маленькими шматочками пелюсткової помадки.

7
Залишилася стрічку закріпіть у вигляді пишного банта в середині між дзвіночками, а зверху помістіть емблему з числом «50». Золоті листочки розкладіть між дзвіночками і закріпіть королівської глазур'ю.