Весільне меню - рецепти



Заком Вас з кулінарними рецептами, які не тільки допоможуть знайти шлях до серця чоловіка, але і прокласти до цього серцю широку дорогу. Також ці страви можуть бути прикрасами весільного столу.

Смажена яловичина в соусі з пива та вина

200 г яловичої вирізки, 150 г ріпчастої цибулі, 20 г зелені петрушки, 150 г цвітної капусти, 100 г відвареної картоплі, 100 г червоного вина, 100 г пива, 25 г вершкового масла, 25 г свинячого жиру, 5 г соєвого соусу, 30 г борошна, 1 яйце, сіль, перець, лавровий лист.

Яловичину нарізуємо на три частини поперек волокон. Кожен шматок відбиваємо, солимо, перчимо і обсмажуємо на жирі до рум'яної скориночки з обох сторін, і укладаємо в каструлю з товстими стінками.

Для приготування соусу дрібно шаткуємо цибулю і петрушку, обсмажуємо їх на вершковому маслі, додаємо вино, пиво, лавровий лист і соєвий соус (не солити!) І доводимо до кипіння. Заливаємо цим соусом обсмажене м'ясо і тушкуємо протягом 5 хвилин. Готове м'ясо викладаємо на велику тарілку у вигляді ступень, поливаючи кожен ступінь соусом.

Цвітну капусту відварюємо в підсоленій воді, струшуємо воду, паніруємо в борошні, обсмажуємо на вершковому маслі і подаємо у вигляді гарніру до м'яса. Крім того, до м'яса подається відварена картопля.

Курка "Гавана"

200 г курячого філе, 1 велика свіжа груша (250 г).

Для соусу: 50 г рому, 25 г вершкового масла, 20 г білого сухого вина, 40 г сметани, 1 жовток, сіль і перець за смаком.

Куряче філе обсмажуємо на вершковому маслі, потім обливаємо ромом і підпалюємо. Коли полум'я опаде, додаємо сметану, вино, сіль і перець і тримаємо на малому вогні до кипіння, потім знімаємо з вогню. Куряче філе викладаємо на тарілку, а в соус при безперервному помішуванні додаємо жовток.