Парахті з картоплею



для тіста:
пшеничне борошно - 1 склянка
сіль - 1/2 ч.л.
тепла вода - 1/4 склянки
масло для смаження


для начинки:
картопляне пюре - 1 стакан
сіль - 1.5 ч.л.
чорний мелений перець - 1/2 ч.л.
куркума - 1/4 ч.л.



У глибокому посуді змішати борошно і сіль, влити воду і місити до утворення м'якого тіста. Розділити тісто на 6 частин, скачати в округлі коржі, потім змащену маслом качалкою розкотити кульки на кружки діаметром близько 10 см.

Для начинки картопляне пюре приправити сіллю і перцем, додати куркуму.

Зануривши пальці в воду, злегка змочити краю гуртка. У центр гуртка покласти 1 ч. л. начинки, покласти другий гурток зверху першого, стиснути краю, щоб вони скріпилися.

Розігріти сковороду, змастити її олією, покласти паратху і підсмажити з обох боків.