Запечена картопля з беконом і сиром




картоплини - 4 шт
смужок бекону - 6-8 шт
великий жовтий лук - 1 шт
часнику - 2 зубчики
сметани - 1/2 склянки
гострого сиру Чеддер - 1 склянка
сіль і перець - за смаком
оливкова олія - за смаком


1. Розігріти духовку до 220 гр. Вистелити деко алюмінієвою фольгою. Помити картоплю, полити оливковою олією і посипати сіллю. Наколоти картоплю декілька разів виделкою. Викласти картоплю на деко. Випікати 50-60 хв, поки картопля не стане м'яким.

2. Нарізати бекон кубиками. Нагріти сковороду на середньому вогні і обсмажити бекон. Викласти на паперові рушники і дати стекти жиру. Злити зі сковороди весь жир, крім 1 ч. ложки. Обсмажити нарізаний лук з половиною чайної ложки солі до тих пір, поки цибуля не стане карамельним. Додати подрібнений часник і смажити ще 30 сек. Зняти з вогню.

3. Коли картопля охолоне, розрізати його навпіл і видалити нутрощі з допомогою ложки, залишаючи шар товщиною 6 мм. Розім'яти витягнутий картопля з цибулею, часником, жиром від бекону, сметаною і 3/4 чашки тертого сиру Чеддер. Додати сіль і перець за необхідності.

4. Викласти картоплини на деко. Заповнити поглиблення начинкою і посипати зверху залишилися 1/4 склянки тертого сиру Чеддер.

5. Випікати картоплю протягом 15-20 хв. Подавати прямо на деку.