Харчування при алергії на м'ясо птиці та яйця. 5



Суп з осетрини і квасолі

Інгредієнти: бульйон рибний - 1 л, квасоля консервована - 150 г, філе осетра - 100 г, цибуля ріпчаста - 1 шт., Масло вершкове - 1 ст. ложка, зелень петрушки - 0,5 пучка, сіль.

Спосіб приготування

Цибулю нарізують кільцями, пасерують у вершковому маслі, перекладають у каструлю, заливають бульйоном і варять 5 хвилин. Додають нарізану маленькими шматочками рибу, квасолю, сіль. Варять ще 20 хвилин.
Готову страву прикрашають дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Суп з тріскою і рибними фрикадельками

Інгредієнти: вода - 2 л, філе тріски - 400 г, капуста білокачанна - 200 г, сік томатний - 200 г, креветки очищені - 100 г, картопля - 3 шт., Цибуля ріпчаста - 2 шт., Морква - 1 шт., олія  рослинна - 2 ст. ложки, зелень петрушки, сіль. Для фрикадельок: філе тріски - 400 г, сметана - 3 ст. ложки, хліб соєвий - 100 г, борошно соєве - 4 ст. ложки, вода - 4 ст. ложки, сіль.

Спосіб приготування

Філе тріски нарізають порціонними шматками, заливають водою і варять 5 хвилин. Цибулю і моркву очищають, дрібно нарізають, пасерують в рослинному маслі. Капусту шаткують, картоплю чистять і нарізають кубиками, змішують з цибулею та морквою. Додають томатний сік і сіль. Все ретельно перемішують і кладуть в бульйон. Варять суп 10 хвилин.
Для приготування фрикадельок філе тріски пропускають через м'ясорубку, змішують із замоченим у невеликій кількості рибного бульйону соєвим хлібом, сметаною, соєвим борошном, водою та сіллю. Все перемішують, формують невеликі фрикадельки і опускають в киплячий суп. Додають дрібно нарізані креветки, варять 5 хвилин.
Прикрашають суп з фрикадельками рубаною зеленню петрушки і подають до столу.

Суп з рибними фрикадельками і шинкою

Інгредієнти: вода - 1 л, шпинат - 100 г, філе риби - 100 г, шинка - 100 г, свинина - 50 г, корейка - 50 г, борошно соєве - 2 ст. ложки, цибуля ріпчаста - 2 шт., олія соєва - 1 ст. ложка, сіль за смаком.

Спосіб приготування

Свинину і філе риби пропускають через м'ясорубку, солять, змішують із соєвим борошном і 2 ст. ложками води. Корейку і шинку нарізають невеликими шматочками, додають очищений і нашатковану цибулю, формують фрикадельки, обвалюють у фарші зі свинини і риби і кладуть у киплячу підсолену воду. Потім в бульйон вливають соєве масло і варять 15 хвилин. За 5 хвилин до готовності в суп кладуть подрібнений шпинат.

Рибні галушки в бульйоні

Інгредієнти: бульйон рибний - 1,5 л, філе рибне - 600 г, цибуля ріпчаста - 2 шт., Борошно соєве - 2 ст. ложки, буряк - 1 шт., морква -1 шт., часник - 2 часточки, хліб білий - 1 скибочка, зелень петрушки - 0,5 пучка, сіль за смаком.

Спосіб приготування

Рибне філе пропускають через м'ясорубку разом з очищеним цибулею і розмоченим у невеликій кількості бульйону білим хлібом. Додають у фарш соєве борошно, 2 ст. ложки води, часник і сіль.
Буряк, моркву очищають, варять до напівготовності, дрібно нарізають і змішують з рибним фаршем.
Формують з отриманого фаршу галушки, опускають в киплячий бульйон і варять до готовності.
До столу галушки подають разом з бульйоном у глибоких тарілках, прикрасивши подрібненою зеленню.

Юшка з камбали

Інгредієнти: вода - 1 л, камбала - 700 г, картопля - 5 шт., Цибуля ріпчаста - 2 шт., Коріння селери - 2 шт., Масло вершкове - 2 ст. ложки, сік лимонний - 1 ст. ложка, сіль за смаком.

Спосіб приготування

Камбалу чистять, промивають і нарізають порціонними шматками. З голів, хвостів, шкіри, кісток і плавників варять бульйон, потім проціджують його.
Філе камбали солять, кладуть у каструлю. Додають очищені і дрібно нарізані цибулю і картоплю, цілі корені селери. Наливають рибний бульйон, накривають каструлю кришкою і варять юшку при слабкому кипінні до готовності.
Готову юшку заправляють вершковим маслом і лимонним соком.

Кролик смажений

Інгредієнти: м'ясо кролика - 200 г, шпик свинячий - 20 г, сметана - 1 ст. ложка, маргарин або олія рослинна - 1 ст. ложка, сіль за смаком.

Спосіб приготування

М'ясо нашпиговують шпиком, солять, змащують сметаною і смажать в розігрітому маргарині або рослинній олії. Перед подачею до столу м'ясо поливають утворився при смаженні соком. Як гарнір подають макаронні вироби.

Шашлик з м'яса кролика

Інгредієнти: м'ясо кролика - 1 кг, цибуля ріпчаста - 100 г, масло вершкове - 50 г, оцет 3%-ний - 40 мл, часник - 2 часточки, зелень кропу - 1 пучок, сіль за смаком.

Спосіб приготування

М'ясо кролика (спинну частину) рубають на порційні шматки, солять, збризкують оцтом і маринують протягом 1-2 годин. Потім нанизують на шампури і смажать над розжареним вугіллям до готовності.
У розтоплене вершкове масло додають подрібнений часник, поливають цією сумішшю шашлик, прикрашають кільцями ріпчастої цибулі, нарізаним кропом і подають до столу.

Соєве м'ясо, тушковане з картоплею

Інгредієнти: м'ясо соєве відварне - 500 г, бульйон м'ясний - 200 г, картопля - 8 шт., Морква - 1 шт., Цибуля ріпчаста - 1 шт., Ріпа - 1 шт., Олія рослинна - 3 ст. ложки, борошно - 2 ст. ложки, лист лавровий - 2 шт., зелень петрушки - 1 пучок, сіль за смаком.

Спосіб приготування

Соєве м'ясо (невеликі шматочки) солять, обкачують у борошні і смажать в олії до утворення золотистої скоринки.
Овочі очищають, нарізають невеликими шматочками, укладають в сотейник. Зверху кладуть обсмажене м'ясо і лавровий лист. Заливають гарячим бульйоном, накривають сотейник кришкою і тушкують на невеликому вогні 40 хвилин. Готову страву прикрашають подрібненою зеленню петрушки і подають до столу.