Харчування при алергії на м'ясо птиці та яйця. 4



Салат із судака з овочами

Інгредієнти: філе судака - 500 г, картопля - 5 шт., Помідори - 3 шт., Огірки - 3 шт., Перець болгарський - 2 шт., Цибуля зелена - 1 пучок, зелень кропу і петрушки - по 0,5 пучка, олія рослинна - 3 ст. ложки, сіль за смаком.

Спосіб приготування

Філе судака відварюють у підсоленій воді, охолоджують і нарізають невеликими шматочками. Картоплю варять до готовності, очищають і нарізають кубиками. Свіжі овочі миють і також дрібно нарізають.
Підготовлені продукти змішують, додають рослинну олію, подрібнену зелену цибулю, сіль. Салат перемішують, викладають у салатницю і прикрашають гілочками кропу і петрушки.

Салат з креветок

Інгредієнти: креветки варені очищені - 300 г, майонез - 150 г, перець болгарський - 2 шт., Цибуля ріпчаста - 1 шт., Яблуко - 1 шт., Зелень петрушки - 1 пучок, сіль за смаком.

Спосіб приготування

Яблуко очищають і нарізають невеликими кубиками, очищені цибулю і перець шаткують. Зелень петрушки подрібнюють, залишивши кілька гілочок для прикраси. Всі інгредієнти змішують, додають креветки, майонез, сіль.
Приготований салат викладають гіркою на блюдо, прикрашають гілочками петрушки і подають до столу.

Салат з тріски

Інгредієнти: філе тріски відварне - 300 г, креветки варені очищені - 150 г, цибуля ріпчаста - 1 шт., Помідор - 1 шт., Огірок - 1 шт., Олія рослинна - 2 ст. ложки, сік лимонний - 1 ст. ложка, зелень петрушки - 1 пучок, сіль за смаком.

Спосіб приготування

Філе тріски нарізають кубиками і збризкують лимонним соком. Цибулю нарізують кільцями, огірок і помідор - кубиками. Овочі змішують з тріскою і креветками, солять, заправляють рослинною олїєю і обережно перемішують.
Готовий салат перекладають в салатницю, прикрашають гілочками петрушки і подають до столу.

Салат з квасолі та шинки

Інгредієнти: квасоля стручкова консервована - 1 банка, помідори - 3 шт., Цибуля ріпчаста - 1 шт., Шинка - 200 г, майонез соєвий - 200 г, сир твердих сортів - 50 г, зелень петрушки.

Спосіб приготування

Квасоля нарізають невеликими шматочками, змішують з нарізаною соломкою шинкою. Додають натертий на крупній тертці сир, нарізані дрібними шматочками два помідори і подрібнену цибулю.
Потім всі перемішують, поливають майонезом і викладають в салатницю. Зверху салат прикрашають кружечками помідора і гілочками петрушки.

Салат з квасолі з пряними травами

Інгредієнти: квасоля червона - 100 г, сир твердих сортів - 50 г, горіхи волоські очищені - 50 г, цибуля ріпчаста - 1 шт., Олія рослинна - 3 ст. ложки, оцет столовий - 1 ч. ложка, лист лавровий - 1 шт., зелень кропу, петрушки, базиліка - по 0, 5 пучка, цукор і сіль за смаком.

Спосіб приготування

Квасолю замочують на кілька годин у холодній воді, потім варять до готовності і відкидають на сито. Збризкують її оцтом, поливають рослинною олією, солять, додають цукор за смаком, подрібнений лавровий лист. Сир натирають на великій тертці, частину залишають для прикраси. Цибулю нарізують кубиками, зелень подрібнюють. Всі продукти з'єднують, добре перемішують і викладають в салатницю. Перед подачею до столу салат прикрашають натертим сиром і половинками волоських горіхів.

Салат з квасолі з томатною пастою

Інгредієнти: квасоля - 300 г, перець болгарський - 1 шт., Цибуля ріпчаста - 1 шт., Часник - 1 часточка, сметана - 3 ст. ложки, паста томатна - 2 ст. ложки, масло вершкове або маргарин - 1 ст. ложка, зелень петрушки і кропу - по 0,5 пучка, сіль за смаком.

Спосіб приготування

Квасолю замочують у холодній воді на кілька годин, потім воду зливають. Квасоля тушкують з маслом або маргарином до готовності, додають томатну пасту, товчений часник, цибулю, натертий на дрібній тертці, дрібно нарізаний болгарський перець, сіль. Салат викладають у салатницю, заправляють сметаною і посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки та кропу.

Бульйон із судака

Інгредієнти: вода - 2 л, філе судака - 700 г, цибуля ріпчаста - 2 шт., Морква - 1 шт., Корінь петрушки - 1 шт., Лист лавровий - 1 шт., Зелень петрушки - 1 пучок, кмин, сіль за смаку.

Спосіб приготування

Філе судака нарізують порційними шматками, заливають водою і доводять до кипіння на помірному вогні. Потім вогонь збавляють, знімають з бульйону піну, додають обчищені й нарізані великими шматками ріпчасту цибулю, моркву і корінь петрушки. Готують 40 хвилин, за 10 хвилин до закінчення варіння додають лавровий лист, кмин і сіль. Готовий бульйон проціджують, розливають по тарілках, посипають подрібненою зеленню петрушки і подають до столу.

Бульйон рибний із фрикадельками

Інгредієнти: бульйон рибний - 2 л, філе судака - 200 г, вода - 2 ст. ложки, цибуля ріпчаста - 1 шт., борошно соєве - 2 ст. ложки, зелень петрушки - 1 пучок, сіль за смаком.

Спосіб приготування

Філе судака промивають і пропускають через м'ясорубку разом з очищеним ріпчастою цибулею. Додають соєве борошно, воду і сіль, перемішують, формують фрикадельки і опускають їх в киплячий рибний бульйон. Варять 10-15 хвилин, потім виймають фрикадельки шумівкою, розкладають по тарілках, заливають бульйоном, посипають подрібненою зеленню петрушки і подають до столу.