Харчування при алергії на м'ясо птиці та яйця. 3



Салат з м'яса кролика з яблуками та апельсином

Інгредієнти: м'ясо кролика варене - 400 г, шинка нежирна - 100 г, майонез соєвий - 200 г, сир твердих сортів - 50 г, яблука - 2 шт., Огірки - 2 шт., Апельсин - 1 шт., Зелень петрушки - 1 пучок, сіль за смаком.

Спосіб приготування

М'ясо кролика нарізують соломкою. Апельсин очищають від шкірки, розділяють на часточки і розрізають кожну на 2-3 частини. Яблука очищають від шкірочки, видаляють серцевину і труть м'якоть на крупній тертці. Щоб яблучна маса не потемніла, її відразу ж змішують з шматочками апельсина.
Шинку нарізають невеликими кубиками, огірки - соломкою. Всі продукти з'єднують, солять, заправляють майонезом і ретельно перемішують.
Готовий салат перекладають в салатницю, прикрашають зеленню петрушки і натертим на дрібній тертці сиром.

Салат з м'яса кролика і білокачанної капусти

 Інгредієнти: м'ясо кролика варене - 300 г, капуста білокачанна - 300 г, сметана - 100 г, яблука - 2 шт., Корінь селери - 1 шт., Морква - 1 шт., Горошок зелений консервований - 3 ст. ложки, олії рослинної - 2 ст. ложки, сік лимонний - 1 ст. ложка, зелень петрушки - 1 пучок, цукор і сіль за смаком.

Спосіб приготування

Капусту шаткують, яблука нарізають кубиками. Корінь селери дрібно нарізають або натирають на великій тертці.
М'ясо кролика нарізають соломкою або невеликими кубиками. Все змішують, додають зелений горошок, олія, лимонний сік, сіль, цукор і викладають гіркою в салатницю.
Готовий салат поливають сметаною і прикрашають гілочками зелені й кружками моркви.

Салат з м'яса кролика та цвітної капусти

Інгредієнти: м'ясо кролика варене - 200 г, майонез соєвий - 200 г, перець солодкий - 1 шт., Капуста цвітна - 500 г, лимон - 1 шт., Салат зелений - 1 пучок, сіль.

Спосіб приготування

М'ясо кролика нарізують кубиками, солодкий перець - соломкою. Цвітну капусту відварюють і розбирають на суцвіття. Всі інгредієнти з'єднують, поливають майонезом, солять і перемішують.
Салат подають до столу на скляному блюді, виклавши отриману масу на листя зеленого салату і прикрасивши скибочками лимона.

Салат з м'яса кролика з волоськими горіхами

Інгредієнти: м'ясо кролика відварне - 500 г, горіхи волоські очищені - 100 г, сік лимонний - 2 ст. ложки, салат зелений - 50 г, сухарі з чорного хліба - 2 ст. ложки, майонез соєвий - 250 м.

Спосіб приготування

М'ясо кролика нарізають невеликими шматочками, зелений салат - соломкою.
Продукти з'єднують, додають подрібнені волоські горіхи, лимонний сік і майонез, охолоджують. Перед подачею до столу в салат додають сухарі і перемішують.

Салат з оселедця по-російськи

Інгредієнти: гриби сухі - 100 г, майонез соєвий - 100 г, картопля - 2 шт., Оселедець солона - 1 шт., Огірок солоний - 1 шт., Молоко - 1 склянка, цибуля зелена - 1 пучок, зелень петрушки - 1 пучок .

Спосіб приготування

Оселедець чистять, видаляють кістки і вимочують філе в молоці. Потім філе нарізають тонкими смужками і укладають в селедочницу.
Картоплю варять у мундирі до готовності, остуджують, очищають від шкірки, нарізують кубиками і укладають на рибу. Гриби відварюють, зливають воду, дрібно нарізають. Цибулю дрібно рубають, змішують з грибами, викладають на картоплю і заливають майонезом. Огірок нарізають кружальцями, викладають зверху. Салат посипають подрібненою зеленню петрушки і подають до столу.

Салат з оселедця з овочами

Інгредієнти: оселедець солона - 1 шт., Картопля - 2 шт., Морква - 1 шт., Буряк - 1 шт., Цибуля ріпчаста - 1 шт., Майонез соєвий - 250 г, олія рослинна - 2 ст. ложки.

Спосіб приготування

Оселедець чистять, відокремлюють філе і нарізують його невеликими шматочками. Рибу рівним шаром викладають у селедочницу і змащують майонезом. Цибулю дрібно рубають і викладають на шар риби. Поливають його рослинною  олією. Інші овочі відварюють, очищають. Картоплю нарізають кубиками, буряк і моркву натирають на великій тертці. Шар картоплі укладають на цибулю, змащують майонезом. Морква викладають на картопляний шар, змащують майонезом, потім кладуть буряк і теж змащують майонезом.

Салат із судака з яблуками і горіхами

Інгредієнти: філе судака - 200 г, майонез соєвий - 150 г, горіхи волоські очищені - 50 г, яблука - 3 шт., Салат зелений - 1 пучок, сіль.

Спосіб приготування

Філе судака відварюють у підсоленій воді, остуджують і розминають виделкою до однорідного стану. Яблука миють, видаляють серцевину і нарізують тонкими скибочками, кілька скибочок залишають для прикраси.
Волоські горіхи товчуть у ступці, листя салату нарізають невеликими смужками (декілька листків залишають для прикраси). Всі інгредієнти перекладають у глибоку миску, додають майонез, сіль і перемішують.
Перед подачею до столу салат викладають на тарілку і прикрашають листям зеленого салату і скибочками яблук.