Рецепт карамелізованих фруктів з морозивом:
- апельсин - великий;
- банан - стиглий;
- яблуко - солодке;
- груша - потверже;
- цукор - 54 г-м;
- вершкове масло (обов'язково) - 100 гр-ів;
- м'ята;
- ваніль або кориця.
- а так же 2 кульки ванільного домашнього морозива, рецепт
якого ми вже опублікували у нашому довіднику.
Як приготувати карамелізовані фрукти з морозивом:
. Банан і апельсин очистити. А у яблука і груші тільки
вирізати серединки. Всі відібрані фрукти
порізати невеликими однаковими шматочками.
Розжаривши масло в
чистому сотейнику, розчинити в ньому цукор (можна мед). Ввести спеції - кількість за смаком.
Підібрати таке полум'я під сотейник, щоб через 5-ть хвилин
готування у вас вийшло середньої густоти карамель. Висипати фрукти, і
обсмажувати їх, обережно помішуючи, наступні 7-м хвилин. Рівень вогню
залишається незмінним. Викласти фруктові
шматочки на тарілку. Зверху прикрасити кульками морозива. Полити соусом,
зібравши його з дна сковороди.
Подавати.