Как приготовить rурячі стегенця в мікрохвильовці:
Курячі стегенця, куплені в замороженому стані, відтає при кімнатній температурі і зливаємо отриману рідину. Видаляємо всякого роду пух та пір'я, що залишилися після машинної обробки, м'ясо добре промиваємо і серветкою його ж обсушуємо.
Далі натираємо м'ясо часником, сіллю, перцем. Не
забороняється і готовою сумішшю для курки натирати -- я, до речі, так і зробив.
Хто на калькуляторі вираховує кількість спожитого жиру і холестерину, може
шкіру з стегенець обдерти. Я цього не роблю.
Ну ось, стегенця бройлерів підготовлені, по можливості даємо
їм полежати годинку-другу в холодильнику. Якщо ж такої можливості немає,
починаємо готувати відразу.
Викладаємо підготовлені шматки м'яса на решітку
мікрохвильовки, під решітку раджу підставити миску для збору вытапливающегося з
курятини жиру.
Тут маленьке то ліричний, то технічний відступ (а я
ррасповідаю про те, як приготвати курячі стегенця в мікрохвильовці). Справа ось
у чому-мікрохвилі не дають м'яса характерного зарум'янювання. Я з цього
положення виходжу просто -- включаю крім мікрохвиль ще і гриль, і м'ясо має
цілком традиційний вид запеченого. У кого режиму гриля ні, у того є як мінімум
три виходи.
Перший -- не звертати на зовнішній блідий вигляд готової
страви уваги і зосередитися на насолоді смаком.
Другий -- сміливо застосовувати для натирання курятини
червоний перець; в кінці запікання можна намазати м'ясо тонким шаром кетчупу.
Третій -- банально готове м'ясо обсмажити в сковороді на
сильному вогні до придбання ним бажаного вигляду.
А далі невелике творчість. Не знаю, як у вас, хлопці, але в
мене стегенце масою 400-500 г готується 16 хвилин на потужності 600 ватт, якщо
готувати без гриля. Сьогодні я готую з грилем 2 стегенця, і в комбінованому
режимі (мікрохвилі плюс гриль) на все про все піде теж 16 хвилин при
максимальній потужності.
Так як я готую в комбінованому режимі, то по закінченні
половини часу перевертаю стегенця на іншу сторону для рівномірного запікання.
Якщо запікаєте м'ясо тільки на мікрохвилях, то можна і не перевертати. Якщо
будете перевертати м'ясо, не забувайте, що воно дуже гаряче!
Все, час вийшов! Дістаємо апетитно виглядають стегенця з
мікрохвильовки, і, давши їм трохи охолонути, влаштовуємо невеличкий бенкет. Для
тих, хто ще не пробував запікати курячі стегенця в мікрохвильовці, скажу так:
ви, хлопці, багато втратили! Тому що вони виходять в мікрохвильовій печі на
подив соковитими і смачними!