Як приготувати пончики. Інгредієнти:
Дріжджі сухі — 2 ч. л.
Борошно пшеничне — близько 300-350 р.
Растительна олія — 3 ст. л.
Цукровий пісок — 3 ст. л.
Сіль — на кінчику ножа
Яйця — 1 шт.
Молоко — 1 стакан
Рослинна олія — для фритюру
Як приготувати пончики.
В злегка тепле молоко викласти дріжджі. Додати 2 ст. л.
борошна. Всипати 1 ст. л. цукру і дати постояти в теплому місці 15-20 хвилин.
Потім вбити яйце, додати олію, цукор, що залишився, сіль.
Всипати борошно. Муки треба стільки, щоб у вас вийшло не круте легке тісто.
Головне - не пересипати (у мене вийшло трохи круте тісто, так що з борошном
будьте акуратніше).
Закрити каструлю і поставити в тепле місце на годину. Як
підніметься ще раз вимісити, якщо рідкувате - додати борошна, якщо ні -
приступаємо до випічки. Руками беремо невелику кількість тіста, формуем кульки.
Потім злегка розкачуємо і вирізаємо усередині дірку. або формуємо джгутики і
з'єднуючи краю, формуем коло. Розігріти олію.
Викладаємо пончики порціями в киплячу олію. Коли пончики (як
приготувати пончики) стануть світло-золотистого кольору слід перевернути і
смажити з іншого боку. Готові пончики викладаємо на серветку і даємо стекти
зайвому жиру. Посипаємо пончики цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного
апетиту.
Як приготувати пончики.