Рецепт рису зі шпинатом:
- коричневий рис нешліфований – 110 гр-ів;
- овочевий бульйон домашнього готування – 760 мл-ів;
- шпинат – 400 гр-ів;
- цибулина;
- великий зубчик часнику;
- імбир перемеленный – 15 гр-ів;
- олія оливкова – 15 мл-ів,
- кмин – 1 ч. лож. зерен;
- кешью – 70 гр-ів;
- сіль та інші спеції.
Як приготувати рис зі шпинатом:
Розтерти імбир з часником і очищеної цибулиною. Розжаривши олію, протушкувати цю суміш, поки не підуть сік. Всипати кмин. Через хвилини висипати на сковороду рис. Обсмажувати, поки не вбереться олія. Заздалегідь приготувати бульйон, відваривши 1-ин годину крупно порізані овочі з тих, що знайдете. Але пам'ятайте, що морква і буряк забарвлять рис, коли в нього буде додано бульйон.
Вилити овочевий бульйон на продовжіть грітися сковорідку.
Тільки тепер зменшити рівень полум'я. Готувати мінімально 30-ть хвилин, не
забуваючи пробувати окремі рисинків.. Перемішувати за цей час всього 2 рази.
Шпинат порубати побільше. Трохи присолив окріп, відварити
шпинат 10-ть хвилин. Кришка на каструлі з ним обов'язкове. Перенести рис з
вогню. Не перекладаючи, щільно накрити кришкою за розміром сковороди. Зверху
покласти товсте рушник. Тушкувати 10-ть хвилин. Шпинат відцідити. Зміщувати зі
чайною ложкою олію або будь-якого рослинного жиру.
Вмішати в рис, обов'язково піднімаючи останній з дна. При
подачі присипати кешью і додати трохи солі. Хоча якщо ви правильно приготуєте
шпинат, сіль вам не знадобиться.
http://reczepty.blogspot.com/