Рецепт свинина з грибами, баклажанами і картоплею.
Вам знадобиться:
- 600 гр-ів свинини;
- 300 гр-ів очищених баклажанів;
- 150 гр-ів очищеного картоплі;
- 5 ст. лож. столового червоного вина;
- 1 ст. лож. бальзамічного оцту;
- 4 ст. лож. соєвого соусу погустіше;
- 250 гр-ів будь-яких грибів.
Як приготувати свинину з грибами, баклажанами і картоплею.
Свинину наріжте невеликими скибочками, товщиною 3 см або трохи більше. Розріжте баклажани кільцями і посипте сіллю, залишивши на півгодини в стороні. Картоплю, очистіть і наріжте кільцями.
Посипте м'ясо будь-якими приправами для м'яса, або класичної
сумішшю сіль-перець. Покладіть його на 1 годину в маринад з бальзамічного оцту,
соєвої олії і соєвого соусу. Поставте в холод.
Викладіть м'ясо на суху сковорідку, вже нагріту для
середнього обсмажування. Туди ж вилийте маринад. Обсмажте до ніжно-золотого. У керамічну форму вилийте соус. Слідом
перекладіть м'ясо. Зверху покладіть картоплю. Після цього – шар грибів,
змішаних з баклажанами. Приправте. Якщо соусу мало, додайте півчашки киплячої
води. Можна додати 75 грам вершкового масла.
Запікайте при 180С, орієнтуючись на готовність картоплі. За
10 хвилин до виїмки з духовки все ретельно перемішайте. Перевіривши на сіль і
перець, додайте відсутню. Подавати на стіл свинину з грибами, баклажанами і картоплею
слід у великій сервированной мисці, ще раз обережно перемішавши.