Пиріг з помідорами чері.




Рецепт пирога з помідорами чері. 
Для тіста: 
- 125 гр-ів холодного вершкового масла + для змащування форми; 
- 1 3/4 склянки борошна будь-якого сорту; 
- 1 ч.лож. солі; 
- 1 качине яйце (можна 1 і 1/2 курячого); 
- 3 ст.лож. холодного молока або крижаної води. 
- 3 гілочки свіжого орегано; 
- 1 ст.лож. тертого сиру пармезан; 
- 1/4 ч.лож. чорного перцю. 
Для начинки: 
- 125 гр-ів  сир-моцарелла; 
- 500 гр-ів  помідорів-чері; 
- 2 ст.лож. соусу «Песто»; 
- 2 зелених перця;


Як приготувати пиріг з помідорами чері. 


Просійте борошно і сіль. Додайте тертий сир або пармезан, перець і дрібно нарізаний орегано.  Наріжте холодне масло на кубики і швидко вмішайте його в суміш борошна до останньої крихти. . Додайте яйце і молоко. Перемішавши, зберіть тісто в тугий куля, і поставте в холодильник, мінімум на 35 хвилин, максимум на 40. 
Розкачайте, не даючи нагрітися, тісто на посипаній борошном (не густо!) Поверхні в коло, що має діаметр дещо більший, ніж форма для його випікання - у коржа після випікання повинні бути невисокі бортики.  Натріть форму великою кількістю холодного масла. Зберіть тісто на качалку, і перенести його у форму. Уклавши, промніте пальцями кути, а також обов'язково сформуйте красиву крайку. 
Охолодіть тісто у формі протягом приблизно 30 хвилин, в ти холодильнику.  Проколіть його виделкою погустіше. Присипати чорним перцем.  Розріжте сир моцарелла чи якийсь інший вершковий сир тонкими скибочками і розкладіть їх по колу на тісто.  Поверх рівномірно намажет «Песто» і присипте кружками перцю.  Викладіть помідори черрі. 
Випікайте в попередньо доведеної до 185С духовці близько 50 хвилин - поки дно тесту не підрум'яниться.  Пиріг з черрі охолодити, розрізати і подати.


http://efrem2efrem.blogspot.com/