Рецепт пирога з помідорами чері.
Для тіста:
- 125 гр-ів холодного вершкового масла + для змащування
форми;
- 1 3/4 склянки борошна будь-якого сорту;
- 1 ч.лож. солі;
- 1 качине яйце (можна 1 і 1/2 курячого);
- 3 ст.лож. холодного молока або крижаної води.
- 3 гілочки свіжого орегано;
- 1 ст.лож. тертого сиру пармезан;
- 1/4 ч.лож. чорного перцю.
Для начинки:
- 125 гр-ів сир-моцарелла;
- 500 гр-ів помідорів-чері;
- 2 ст.лож. соусу «Песто»;
- 2 зелених перця;
Як приготувати пиріг з помідорами чері.
Просійте борошно і сіль. Додайте тертий сир або пармезан,
перець і дрібно нарізаний орегано. Наріжте холодне масло на кубики і
швидко вмішайте його в суміш борошна до останньої крихти. . Додайте яйце і
молоко. Перемішавши, зберіть тісто в тугий куля, і поставте в холодильник,
мінімум на 35 хвилин, максимум на 40.
Розкачайте, не даючи нагрітися, тісто на посипаній борошном
(не густо!) Поверхні в коло, що має діаметр дещо більший, ніж форма для його
випікання - у коржа після випікання повинні бути невисокі бортики. Натріть
форму великою кількістю холодного масла. Зберіть тісто на качалку, і перенести
його у форму. Уклавши, промніте пальцями кути, а також обов'язково сформуйте
красиву крайку.
Охолодіть тісто у формі протягом приблизно 30 хвилин, в ти
холодильнику. Проколіть його виделкою погустіше. Присипати чорним
перцем. Розріжте сир моцарелла чи якийсь інший вершковий сир тонкими
скибочками і розкладіть їх по колу на тісто. Поверх рівномірно намажет
«Песто» і присипте кружками перцю. Викладіть помідори черрі.
Випікайте в попередньо доведеної до 185С духовці близько 50
хвилин - поки дно тесту не підрум'яниться. Пиріг з черрі охолодити,
розрізати і подати.
http://efrem2efrem.blogspot.com/