- Помідорів щільних - 450 гр-ів;
- Огірків (можна тепличних) - 2 шт .;
- Перець великий - 1;
- Цибуля без паростків - 1;
- зубчик часнику;
- Грінки домашні - 100 гр-ів;
- Сіль - з обережністю;
- Паприка - 1/2 ч.лож .;
- масло оливкове;
- Оцет винний;
- Петрушка.
Як приготувати гаспачо:
Помідори на 45-ть секунд занурити в окріп. Цього більш ніж
достатньо, щоб без зусиль видалити з них шкірку. Звільнену томатну м'якоть
пропустити через сито. (Можна збити блендером).
Перець болгарський натерти крупно. Не забути спершу витрусити з
нього насіння. Подібним чином, не моя тертку, подрібнити цибулю. Збити з
подрібнених овочів соус.
Залити холодною водою, відмірявши 450 мл-ів. Влити оцет. Якщо ви
не дотримуєтеся дієти без солі, підсолити. Додати трохи масла оливкового. Так
само смак можна підсилити за допомогою паприки.
Часниковий зубок потовкти. Ввести в основу для гаспачо. Якщо є
бажання, збити в кухонному комбайні. Режим - «Коктейль». Надіслати на пару
годин в холод.
Перед тим, як подати гаспачо, його слід перемішати. А подаючи,
прикрасити петрушкою.
Примітка: Якщо для вас це блюдо виявиться занадто різким,
пом'якшите його, ввівши трохи теплої сметани або пару ст.ложек підігрітого
жирного молока. Грінки можна як кидати прямо в гаспачо, так і подавати поруч з
ним на невеликий «хлібної» тарілочці.