Рецепт рулетиків з баклажанів з сиром і часником:
- баклажани великі й рівні - 2 шт.;
- сир будь-якої жирності - 175 гр-ів;
- сметана - 4 ст. лож.;
- часник;
- петрушка;
- кріп;
- сіль, трохи спецій;
- масло пісне;
- шпажки.
Як приготувати рулетики з баклажанів з сиром і часником:
Помивши, баклажани нарізати уздовж волокон на смужки. Товщина кожної - 5 міліметрів. Ширина - скільки візьме ваш ніж для чищення овочів. Присолити. Залишити на 1.5-ра години.Міксером збити сметану, спеції, трохи солі і сир. Покришивши, вмішати зелень в будь-якому влаштовує обсязі. Додати тертий часник. Якщо смак майбутньої начинки влаштовує, відкласти.
У великій кількості олії (сильний вогонь) добре прожарити баклажанові смужки. Обсмажувати з обох сторін. Майже не даючи охолонути, викласти ст. ложку начинки. Загорнути нещільно. Скріпити шпажкою. Викласти на тарілку. Дочекатися, коли рулетики охолоне до прийнятної температури. Прикрасити свіжою зеленню або полити густим майонезом. Подати.
Якщо ви готуєте рулетики з баклажанів за кілька годин до бенкету, то перед подачею шпажки можна сміливо прибрати - постоявши пару годин, своєї форми рулетики вже не втратять.