Крем-пюре з гарбуза з фруктами.




Рецепт крему-пюре з гарбуза з фруктами:
- гарбуз не зелена (буде терпкий смак) і не переспевшая (страва вийде смаку) - 150 гр-ів;
- груша - 1 середнього розміру;
- стиглий персик або нектарин - 1 шт.;
- масло, трохи розтоплене вершкове - 1 ч. лож.;
- цукор дрібний - 1 ч. лож.;
- сік будь-фруктовий або, якщо немає, вода - 2 ст. лож.;
- морозиво, крем, мед або шоколадна кроша для прикраси.

Як приготувати крем-пюре з гарбуза з фруктами:

Змастити підігрітий сотейник масло. Скласти в нього нарізану дрібно гарбуз. Додати грушу. Хоча за бажанням можна додати будь-які фрукти і ягоди (заздалегідь помиті, прочищений, очищені від кісточок) в будь-яких, влаштовують вас пропорціях. Залити водою або соком. При бажанні додати трохи цукру, пудри, розчиненого у воді меду або цукрозамінника. Поставити на невеликий вогонь і готувати до повного приготування - коли при натисканні ложкою, будь фруктовий шматочок не розповзеться кашкою. При необхідності під час приготування доливати воду або сік. Увага: підсолоджувачі додавати не потрібно!!!




Суміш, не відціджуючи, перекласти в блендер і збити до утворення густого мусу. Якщо мус виявиться надмірно рідким, додайте по 1/2 ст. лож. крохмалю на 250 грам збиваного продукту. Викласти гарбузово-фруктовий мус на тарілку, келих або піалу. Прикрасити по своєму смаку після того, як мус охолоне до кімнатної температури. Інакше багато кондитерські прикраси можуть розтанути або втратити форму.
Подавати в якості закуски, десерт або корисного полудня.