Рецепт печива «Савоярді» (для тірамісу) .




Рецепт печива «Савоярді» (для тірамісу) .
- цукор, заздалегідь трохи подрібнений на блендері - 100 гр-ів;
- борошно вищий сорт кондитерська - 90 гр-ів;
- 3 свіжих яйця середнього розміру;
- цукрова пудра - за необхідності.

Як приготувати печиво «Савоярді» (для тірамісу) :

Розділити яйця по одному на білки і жовтки. Першими збити жовтки, додавши в них більшу частину (75 г) цукру. Збивати до утворення однорідної, майже білого кольору, маси. Просіяти на жовтки борошно. Факультативно - на розсуд - додати дрібку солі.
З рештою (25 г-м) збити білки, поки не утворюється густа, не випадає при перевертанні миски, маса. Ввести, за принципом, що використовується при приготуванні бісквітів, білки в суміш борошна і жовтків. Перемішати так само, як і у випадку з бісквітним тістом. Наповнивши тестом кондитерський мішок, видавити на деко, покритий пекарської папером (її можна змастити для надійності олією) невеликі палички по 8-10 див.


Посипати цукровою пудрою через сито і дати «відпочити» близько 10-ти хвилин. Знову притрусивши пудрою, випікати до бежевого кольору в духовці, вже розігрітій до 180 С. Після повного охолодження можна використовувати як для приготування тірамісу, так і як самостійно ласощі.

Примітка: Якщо ви не вмієте добре збивати білки, і тому боїтеся, що полежавши на деку, печиво «Савоярді» розповзуться, втративши форму, сміливо вводите в тісто 1-15 ст. лож. крохмалю. Краще - кукурудзяного. Але якщо його немає, сміливо замінюйте його картопляним.