- куряча добре промита грудка - 100 гр-ів;
- яйце середніх розмірів куряче - 1 шт.;
- рис білий - 1 ст. лож.;
- молоко - 2 ст. лож.;
- вершкове максимальної свіжості масло - 1 ч. лож.;
- молоко - 2 ст. лож..
Як приготувати суфле з курки на пару:
Відчиніть неглибоко надрізану грудку курки в підсоленій воді. Після охолодження подрібніть її на блендері або, пропустивши 2-3-ри рази, на м'ясорубці. Трохи підігрів, додайте молоко. Зварений в м'яку однорідну (по можливості) кашку рис введіть в фарш, і, не поспішаючи, розітріть ложкою. Можна провести процедуру подрібнення на блендері.
Розділіть яйце на складові - жовток і білок. Жовток, размешенный з потрібним вам кількістю солі, введіть в фарш. Збивши білок, обережно підмішайте його, щоб не опал, до решти інгредієнтів майбутнього суфле.
Перекладіть в змащені порційні формочки (можна силіконові, призначені для випічки кексів). Форми не забудьте попередньо змастити розтопленим жиром або маслом. Готувати таку суфле слід не більше 30-ти хвилин у духовці або 25-ти хвилин на пару. Остудити, вийняти суфле, і сервірувати згідно вашої задумом.
Примітка: При виході пропоноване суфле розраховане на 1-ну порції. Але якщо ви хочете розділити його на 2-е, то сміливо зробіть це, збільшивши порції за рахунок гарніру.