Рецепт м'яса по-креольські:
- яловичина зі спини - 1 кг;
- густий бульйон м'ясний - 1,5 л;
- часник великий - 4 зубки;
- петрушка (використовуємо тільки листочки) - 1 пучок.;
- оливкова (або без запаху пісне) олія - 100 мл;
- салатний цибуля ріпчаста - 2 шт.;
- перець болгарський великий - 2 шт.;
- помідори не соковиті (салатні) - 2 шт.;
- винний оцет (якщо немає, замініть вином) - 2 ст. лож.;
- лавровий цільний лист - 2-3 штучки;
- сіль, різні спеції, перець - все по вашому смаку;
- оливки або маслини.
Як приготувати м'ясо по-креольські:
Яловичину потрібно обов'язково добре промити, і тільки після цього нарізати тонкими, однакового розміру, пластинками, орієнтуючись на 1 см товщини. Часник розчавити. Листочки петрушки зняти з митого пучка. Змішати часник з листками петрушки, залити оливковою олією і добре перемішати. Дати настоятися хвилин 15-ть в теплі.Получившимся олійно-пряним соусом (не проціджуючи) замаринувати нарізане трохи раніше яловиче м'ясо. Час перебування в маринаді мінімум 1 годину. Незадовго до закінчення маринування, почистивши, нарізати цибулю тонкими кільцями. Викласти 1/2 частиною цибулі дно сотейника або гусятниці. Залити маринадом. І тільки після цього викласти м'ясо. Зверху покласти залишився лук.
Зверху покласти болгарський крупно нарізаний перець і оливки. Покрити все це томатами. Покласти лаврушку. У бульйоні розвести спеції, сіль і мелений перець. Довести бульйон до кипіння. Залити ним м'ясо.
Довести до кипіння, зменшити до мінімуму полум'я під сотейник і тушкувати, не заважаючи перші 1.5 години, не менше 2 годин. Не даючи охолонути, перекласти в глибокі піали або «супові» тарілки. Подавати без гарніру.