Курка, маринована по-американськи.




Рецепт «Курка, маринована по-американськи»:
- оцет (не розбавляємо) - 3 ст. лож.
- мелена кориця - 1 щіпка;
- м'яка гірчиця - 3 можна 4 ст. лож.;
- пісне масло рослинне (можна оливкове) - 1 ст-н;
- нежирна курка - 2.2 кг;
- великий часник - 3 зубки;
- будь-які на розсуд спеції;
- лавровий поламаний в крихту лист.

Як приготувати курку, мариновану по-американськи:

Масло збиваємо з гірчицею. Останню можна взяти із зернятками (пам'ятається вона носить назву «Діжонськой»). Але не обов'язково. Головне - не брати нашу сверхострую - уб'є смак. Масло і майонез збиваємо до консистенції сметани. Тільки після цього вводимо всі наявні у нас лаврушки, спеції, мелений часник, сіль. Знову збиваємо. І тільки після цього вводимо оцет. Перемішавши, пробуємо на смак. І якщо чогось не вистачає, додаємо.
Курку (промиту, очищену, зі зрізаним зайвим жиром) нарізаємо на невеликі порції. Руками натираємо соусом - дуже ретельно. Складаємо в каструлю, перемішуємо, виливши туди весь залишився маринад. Трохи трамбуем рукою. Залишаємо в холодильнику на нижній полиці під кришкою на 4-ре - 5-ть годин.
Переклавши на сухе деко, відправляємо в духовку, вже має температуру в 210 С. Смажимо, не перевертаючи, від 40-ка хвилин. Подавим з овочами. Гарнір не обов'язковий.