Рецепти для дітей. Курячі варені грудки в дієтичному сметанному соусі.



  
Рецепт курячих відварених грудрк в дієтичному сметанному соусі:
  • відварені в підсоленій воді без спецій грудки курячі - 2 шт.;
  • сметана жирна - 4 ст. лож.;
  • морква невелика і не млява - 1 шт.;
  • цибуля - 1 невелика цибулина;
  • вершкове не жирне масло - 70 г-м;
  • борошно будь-якого сорту - 1 ч. лож.;
  • сіль - згідно дієті, якої дотримується ваш малюк. 


Як приготувати відварні курячі грудки в дієтичному сметанному соусі. Рецепти для дітей.

Свіжі курячі Грудки попередньо відварюємо, не використовуючи спеції, але трохи подсаливая воду. Єдина «спеція», рекомендована дитячими дієтологами - сирий лук, який можна покласти в воду, під час варіння. Давши охолонути, грудки наріжте дрібними по можливості кубиками, так, щоб волокна завжди були паралельні одній із сторін. 
Цибулю подрібніть на дрібній тертці для отримання якоїсь цибулевої кашки. Навіть якщо малюк терпіти не може цибулевий присмак, завдяки перетворенню лука в пюре, той буде не відчуємо в готовому блюді. Моркву натріть, пропустити через м'ясорубку або дуже дрібно наріжте. В піалі розтопіть масло, поставивши його в духовку або мікрохвильову піч. На відкритому вогні топити не треба - масло втрачає смак.
Не даючи охолонути, введіть в масло цибульну кашку і нарубану або перемеленную морквину. Змішайте. Переклавши в сотейник, і протушкувати під кришкою до першої м'якості морквяної складової. Поки овочі нудяться, перемішайте сметану і борошно. Збивати не обов'язково, але від грудочок позбавтеся однозначно. Приєднайте сметано-борошняний соус до овочів. Перемішавши, і домігшись першого кипіння, введіть мелконарезанное курячі грудки. Через 3 хвилини, перевіряючи смак, введіть сіль.




Ще Через 3 хвилини введіть трохи гарячої води - її обсяг залишаємо на ваш розсуд, вливайте стільки, соус якої густоти хочете отримати на фініші. Знову, не порушуючи структуру інгредієнтів, перемішайте. Потушкуйте ваше блюдо в сотейнику від 10-ти до 15-ти хвилин.
Балувати дитину страва з найсмачніших курячих грудок з стала такою смачною сметані ви можете, додавши будь гарнір: пшеницю, картоплю будь-якого способу приготування, гречку.

Примітка (рецепти для дітей):
  • При бажанні в страву можна ввести нежирний без пікантного аромату сир.
  • М'ясо грудок можна подрібнити на м'ясорубці. Але тоді і соус слід готувати погустіше. 
  • Якщо дитина більше любить темне м'ясо, візьміть його. 
  • Курку сміливо можна замінити бараниною або телятиною.