Рецепти салатів. Скаген з норвезької оселедця.
- норвезької оселедця філе - 55 гр-ів;
- грінки з житнього хліба - 50 гр-ів;
- з житнього хліба чіпсів - стільки ж;
- 2 перепелиних яйця;
- картоплі - 90 г-м після чищення;
- тертого свіжого хрону - ложку.
- кропу - ложку;
- гірчичного соусу - 2 ст.лож.;
- майонезу з тархуном - 10 гр-ів.
Як приготувати скаген з норвезької оселедця. Рецепти салатів.
Приготуємо гірчичний соус, збивши разом 1 жовток, ложку гірчиці, трохи винного оцту. На вогні зробимо його густим. Окремо зіб'ємо майонез і трохи свіжого тархуну (листя),
Вирізавши з скибки хліба коло, посмажимо з нього невелику (7
см в діаметрі) гренку. При цьому будемо використовувати масло вершкове. В
духовці на пергаменті доведемо кілька найтонших скибок того ж хліба до
хрусткого стану чіпсів. Натремо хрін.
Почистивши, відваримо картоплю. Наріжемо середньо. Змішаємо
разом картопля, майонез з тархуном і хрін. Викладемо отриманий салат на ложі з хлібний
тост.
У дусі високої кухні поллємо (роблячи розводи на тарілці)
гірчичним соусом. Розкладемо навколо
нарізану смужками оселедець. Прикрасимо
салат житніми чіпсами.
Рецепти салатів. Гірчичний вінегрет.
- моркви середньої - 2 шт.;
- картопля середнього - 2 шт.;
- буряків - 3 шт.,
- солоних огірків домашніх - 3 великих;
- слабосоленої оселедця - 150 гр-ів філе нежирного;
- цибулина салатна.
В гірчичний соус:
- гірчиці - 2 ст.лож.;
- 2 жовтки (сирих);
- білого вина з кислинкою - 2 ст.лож.;
- оцту - 2 ст.лож.;
- цукру - 2 ст.лож.;
- м'ясного бульйону - 2 ст.лож.
- 1 ст.лож. олії.
Як приготувати гірчичний вінегрет. Рецепти салатів.
Поставте варитися помиті нечищені овочі. Доведіть їх до повної готовності. Або ж овочі можна запекти при 190 С. Орієнтовний час запікання овочів - 45 хвилин. Запікати так само в мундирах.
Оселедця наріжте. Перевірте кожен шматочок - чи не пропустили
ви кісточку. Збийте всі інгредієнти для
гірчичного стоуста. Поставивши на
вогонь, доведіть їх до густоти класичного майонезу.
Очистіть і дрібними кубиками нарубайте овочі. Вмішайте в них точно таким же чином порубані
огірки і цибуля. Заправте гірчичним соусом. Подаючи, притрусіть нарубаним зеленою
цибулькою.
Рецепти салатів. Салат з лісових грибів.
- 500 гр-ів будь-яких грибів (опеньок, маслюків,
красноголовців, підберезників, боровиков або лисички) - можна асорті;
- 100 м-в латуку;
- 100 м-в радіччіо;
- 100 м-в фризі;
100 м-в лоло бьондо.
Для заправки:
- 1 ст.лож. винного оцту;
- 2 ст.лож. цукру;
- трохи;
- трохи меленого перча;
- 1 дес.лож. діжонської гірчиці;
- 1 дес.лож пісного масла;
- часник - часточка.
Як приготувати салат з лісових грибів. Рецепти салатів.
Гриби з вечора відварити. На ніч, затока 300 мл-води і 2 ст. ложками укусу, поставити в холод. Вранці промити. Обсушити. Дрібні гриби вибрати. Великі - нарізати. Промити трави. Нарізати довгими тонкими стрічками. Приготувати заправку, збивши зазначені вище складові віночком. Часник - попередньо розтерти.
Змішати гриби з заправкою. Перемішати - обережно, з салатами. Двома ложками покласти (не щільно, щоб були
видні всі складові) в келихи. Подати.
Рецепти салатів. Салат з оселедця з картоплею.
- дрібний картопля - 300 гр-ів;
- червоний цибуля - 3 головки;
- філе оселедця (не пряне) - 200 гр-ів;
- 2 яйця;
- майонез - 150 мл-в;
- кропу - побільше.
Як приготувати салат з оселедця з картоплею. Рецепти салатів.
Відварити маленькі картоплини, не видаляючи шкірку. Якщо є
очі, їх поки що не чіпайте. Охолодивши після варіння, видалите оченята. Наріжте
картоплю разом з «мундирами» - гуртками.
Відварити і дрібно нарізати яйця. Змішати з майонезом. Оселедцеве філе нарізати смужками. Дрібно порубати лук. Обов'язково замочити його
(використовуйте сито) на 5-ть хвилин в окропі. Переміщати всі підготовлені
частини салату. Додайте трохи спецій. Але забудьте про сіль - солоність салату
забезпечить оселедець.
Петрушку вмешивайте, а не притрушуйте зверху. Перед подачею салат з оселедця з картоплею
слід обов'язково охолодити.