Рецепти салатів.




Рецепти салатів.  Скаген з норвезької оселедця.


- норвезької оселедця філе - 55 гр-ів;
- грінки з житнього хліба - 50 гр-ів;
- з житнього хліба чіпсів - стільки ж;
- 2 перепелиних яйця;
- картоплі - 90 г-м після чищення;
- тертого свіжого хрону - ложку.
- кропу - ложку;
- гірчичного соусу - 2 ст.лож.;
- майонезу з тархуном - 10 гр-ів.

Як приготувати скаген з норвезької оселедця. Рецепти салатів.  

Приготуємо гірчичний соус, збивши разом 1 жовток, ложку гірчиці, трохи винного оцту.  На вогні зробимо його густим.  Окремо зіб'ємо майонез і трохи свіжого тархуну (листя),
Вирізавши з скибки хліба коло, посмажимо з нього невелику (7 см в діаметрі) гренку. При цьому будемо використовувати масло вершкове. В духовці на пергаменті доведемо кілька найтонших скибок того ж хліба до хрусткого стану чіпсів. Натремо хрін.
Почистивши, відваримо картоплю. Наріжемо середньо. Змішаємо разом картопля, майонез з тархуном і хрін.  Викладемо отриманий салат на ложі з хлібний тост.
У дусі високої кухні поллємо (роблячи розводи на тарілці) гірчичним соусом.  Розкладемо навколо нарізану смужками оселедець.  Прикрасимо салат житніми чіпсами.  




Рецепти салатів.  Гірчичний вінегрет.


- моркви середньої - 2 шт.;
- картопля середнього - 2 шт.;
- буряків - 3 шт.,
- солоних огірків домашніх - 3 великих;
- слабосоленої оселедця - 150 гр-ів філе нежирного;
- цибулина салатна.
В гірчичний соус:
- гірчиці - 2 ст.лож.;
- 2 жовтки (сирих);
- білого вина з кислинкою - 2 ст.лож.;
- оцту - 2 ст.лож.;
- цукру - 2 ст.лож.;
- м'ясного бульйону - 2 ст.лож.
- 1 ст.лож. олії.

Як приготувати  гірчичний вінегрет. Рецепти салатів.  

Поставте варитися помиті нечищені овочі. Доведіть їх до повної готовності.  Або ж овочі можна запекти при 190 С. Орієнтовний час запікання овочів - 45 хвилин. Запікати так само в мундирах.
Оселедця наріжте. Перевірте кожен шматочок - чи не пропустили ви кісточку.  Збийте всі інгредієнти для гірчичного стоуста.  Поставивши на вогонь, доведіть їх до густоти класичного майонезу.
Очистіть і дрібними кубиками нарубайте овочі.  Вмішайте в них точно таким же чином порубані огірки і цибуля. Заправте гірчичним соусом.  Подаючи, притрусіть нарубаним зеленою цибулькою.





Рецепти салатів.  Салат з лісових грибів.


- 500 гр-ів будь-яких грибів (опеньок, маслюків, красноголовців, підберезників, боровиков або лисички) - можна асорті;
- 100 м-в латуку;
- 100 м-в радіччіо;
- 100 м-в фризі;
100 м-в лоло бьондо.
Для заправки:
- 1 ст.лож. винного оцту;
- 2 ст.лож. цукру;
- трохи;
- трохи меленого перча;
- 1 дес.лож. діжонської гірчиці;
- 1 дес.лож пісного масла;
- часник - часточка.

Як приготувати салат з лісових грибів. Рецепти салатів.  

Гриби з вечора відварити. На ніч, затока 300 мл-води і 2 ст. ложками укусу, поставити в холод.  Вранці промити. Обсушити. Дрібні гриби вибрати. Великі - нарізати.  Промити трави. Нарізати довгими тонкими стрічками. Приготувати заправку, збивши зазначені вище складові віночком. Часник - попередньо розтерти.
Змішати гриби з заправкою.  Перемішати - обережно, з салатами.  Двома ложками покласти (не щільно, щоб були видні всі складові) в келихи. Подати.





Рецепти салатів.  Салат з оселедця з картоплею.


- дрібний картопля - 300 гр-ів;
- червоний цибуля - 3 головки;
- філе оселедця (не пряне) - 200 гр-ів;
- 2 яйця;
- майонез - 150 мл-в;
- кропу - побільше.


Як приготувати салат з оселедця з картоплею. Рецепти салатів.  

Відварити маленькі картоплини, не видаляючи шкірку. Якщо є очі, їх поки що не чіпайте. Охолодивши після варіння, видалите оченята. Наріжте картоплю разом з «мундирами» - гуртками.  
Відварити і дрібно нарізати яйця. Змішати з майонезом.  Оселедцеве філе нарізати смужками. Дрібно порубати лук. Обов'язково замочити його (використовуйте сито) на 5-ть хвилин в окропі. Переміщати всі підготовлені частини салату. Додайте трохи спецій. Але забудьте про сіль - солоність салату забезпечить оселедець. 
Петрушку вмешивайте, а не притрушуйте зверху.  Перед подачею салат з оселедця з картоплею слід обов'язково охолодити.