Рецепти на зиму.



 

Рецепти на зиму. Компот із черешні на зиму.


- велика черешня будь-якого кольору - 1 кг.;
- цукор - 310 гр-ів;
- вода - 820 мл-ст.
(об'єм сиропу вказаний на 1-ин кілограм черешні).

Як приготувати компот із черешні на зиму:

Зварити сироп. Для цього розчинний весь наш цукор в кип'яченій воді, і доведемо його до бурхливого кипіння.  Промиємо черешню. Видалимо хвостики. Пересиплаемо в миску, яку можна тримати на вогні.  Заливаємо сиропом. Перемішаємо великою ложкою, не розрізаючи окремі ягоди.
 Через 10-ть хвилин варіння, розкладемо черешню по банках (по 2/3 об'єму). Заллємо до країв киплячим сиропом. На 30-ть хвилин поставимо банки (не закриваючи) у наповнені водою каструлі, поставлені на вогонь. Температура води під час цього процесу - 85 С.  Після закатаємо. Охладим. І відправимо в комору.




Рецепти на зиму. Солоні огірки по-домашньому.


- часник великий - 3 зубчики;
- верхівки кропу - 2 шт.;
- перець горошком - 6 шт.;
- лаврушка велика - 1 шт.;
- біла сіль - 2 повних ст.лож.;
- вода - 1.2 л;
- цукор - 1 без гірки ст.лож.;
- есенція оцтова - ч.лож.;
- дрібні однакового розміру огірочки - 1.5 кг. (краще взяти з невеликим запасом).

Як приготувати солоні огірки по-домашньому.  Рецепти на зиму.

В тазу повному холодно водою промити огірки, залишивши їх там на 4-ри години.. Витягнувши, насухо витерти кожен пройшов перевірку на якість (відсутність зіпсованих місць) огірок. В чисту банку (кришка до неї теж повинні бути готова) покласти гілочки кропу, чесночки, лаврушку і перець. Можна додати листя хрону, смородини або вишні.
Розкласти огірки, кладучи їх горизонтальними шарами. З солі і води, чиї пропорції вказані в рецепті, заварити сироп. Вилити в банку.  Дати постояти 15-ть хвилин під нещільної кришкою.
Розсіл вилити в чисту каструльку. Додати 55 мл-у води. Додати цукор. Довести до кипіння. У банку влити оцет. Залити киплячий розсіл. І відразу ж накрутити кришку.
Перевернути. Якщо побачите, що немає навіть натяку на проникнення повітря під кришку, то огірки готові, і вони сміливо зможуть простояти у вашій коморі не одну зиму.





Рецепти на зиму. Ягідне желе з білим вином.


- сухе вино білих сортів - 320 мл-у;
- ягоди свіжі (будь-які) -180 г-м;
- желатин листової без солі - 5 г-м;
- цукор - 4 ст.лож;
- ваніль - якщо хочеться.

Як приготувати ягідне желе з білим вином. Рецепти на зиму.

10-хвилинного замочування цілком вистачить для того, щоб желатин розм'як. Почніть з цього. Нагріти (користуючись харчовим термометром) вино до 78 С. Розчинити в ньому, не змінюючи температуру, весь цукор.  Віджатий желатин кинути в підігріту винну суміш. Помішуючи, розчинити. Простежити, щоб желатин не осів на дні і лопатку для перемішування.
Підготувати банки - простерилізувати. Ягоди, промивши, висипати в вино.  Щільно накривши обов'язково герметичною кришкою, довести до кипіння. Не зменшувати температуру 4-ри хвилини.
Розлити по банках (краще цю процедуру робити з напарником чи напарниці) і відразу ж закрити. Тільки у цьому випадку вам вдасться зберегти не тільки винний смак, але і присутність у продукті алкоголю. Варто вчинити інакше, і спирт випарується.




Рецепти на зиму. Лечо з кабачків.


- 3-літрова банка;
- кабачки молоді - 1.5 кг;,
- солодкий білий перець - 7 шт.:
- цибулини дрібні - 6 шт.;
- соковиті помідори - 1 кг;
- пісне масло - ст-н;
- цукор - трохи менше ст-на;
- оцет 9%-й - 100 мл-у;
- сіль - 3 ст.лож. (можна менше на 30%).

Як приготувати лечо з кабачків. Рецепти на зиму.

Очищені кабачки і солодкий перець нарізати великою соломкою або трикутниками.  Цибулю нашаткувати тонкими півкільцями.  Помідори подрібнити, домігшись стану пасти.  Звести разом пісну олію, розчинені в оцті цукор, сіль. Не додаючи води, довести соус до помірного кипіння.  У нього ввести кабачки - тушкувати 15-ть хвилин. Цибуля - тушкувати, заважаючи, 5-ть хвилин, болгарський перець-5-ть хвилин. Помідори - готувати, помішуючи, ще 10-ть хвилин.
Розкласти лечо, не забуваючи захоплювати ложкою не тільки овочі, але і сік, по чистим банкам. І відразу ж замовити.  Взимку розігріти на сковороді, залити яйцями з сиром, приправити сметанною, і насолоджуватися.