Рецепт фрикадельки фрикадельок по-китайськи.
- фарш пожирніше свинячий - 500 гр-ів;
- креветки великі - 250 гр-ів;
- каштани консервовані - 6 шт.;
- цибуля (традиційно червона) невелика - 2 шт.;
- корінь імбиру мелений - 1 ч.лож.;
- натуральне масло кунжутне - 1 ч.лож.;
- справжній соєвий соус - 2 ст.лож.;
- китайська рисова горілка - 1 ст.лож.;
- крохмаль (краще кукурудзяний, але можна і інший) - 1.5
ст.лож.;
- масло пісне - 5-6 ст.лож.;
Для гарніру:
- сушені гриби - 8 шт;
- салатна капуста - 1 валок маленький;
- цукор тростинний дрібний - 1/2 ч.лож.;
- густий бульйон - 1/2 ст-на;
- соєвий соус - посолонее.
Як приготувати фрикадельки по-китайськи (китайська кухня):
Свинячий фарш, дрібно нарізані креветки, каштани, подрібнену
цибулю, мелений імбир і інші інгредієнти складіть у велику миску і ретельно
вимісіть. У вас вийде фарш на 6-ть фрикадельок. Сформуйте їх.
Замочіть гриби у теплуватій воді, капусту наріжте акуратними
смужками. Візьміть каструлю і на дно викладіть половину нарізаної капусти.
Фрикадельки слід обваляти в крохмалі, (розведіть його у воді або густому
нежирному бульйоні). Обсмажте на сковороді в соняшниковій олії до красивого
темно-бурштинового кольору.
Фрикадельки і замочені гриби неспішно викласти, не
перемішуючи, поверх капусти, накрийте їх смужками капусти. Полийте блюдо соусом
(змішавши кунжутне масло, рисову китайську горілку і соус соєвий). Поставте на
плиту.
Доведіть фрикадельки до кипіння, зменшіть полум'я і тушкуйте
мінімум протягом 1-го години на повільному вогні, що можете зробити. Подавайте
фрикадельки на стіл, поклавши їх зверху на овочі.