Рецепт солодких грінок:
- батон, що важливо, не свіжий - 1 шт.;
- яйця великі дієтичні - 3 шт.;
- символічна щіпка дрібної солі;
- молоко або вершки середньої жирності, свіжі - 1 ст-н;
- цукор - 2 ст.лож., або 8 таблеток цукрозамінника (розводимо в яйці);
- ванільний пакетний цукор - третину пакету.
Як приготувати солодкі грінки:
Хліба дати пару годин полежати на столі. При бажанні відрізати краю, уподібнюючи брикету тестового хліба. Але гурмани вважають за краще не робити цього. Замість цього вони нарізають батон, відступаючи від кожного краю сантиметрів на 10-ть, скибками по 1.4 сантиметри.Виделкою збиваються яйця, ваніль, вершки і цукор. Важливо робити це саме виделкою, щоб кристали цукру не до кінця розчинилися - так буде смачніше. Розігріваємо в плоскій сковорідці побільше вершкового масла. Відразу потім з двох сторін шматок батона і відразу викладаємо його в сковороду.
Обсмажуємо до отримання скоринки. Але пам'ятаємо, що цукор швидко пригорає, а тому вогонь повинен бути мінімальним, щоб смачні грінки не виявилися сирими всередині. Подаємо відразу ж.
Якщо хочеться, прикрашаємо цукровою пудрою, ягідками з варенням, медом. Ідеальний напій для цієї страви - несильно гарячий несолодкий чай з великою часточкою лимона.
Більше рецептів шукайте тут.