Рецепт яблучного десерт зі збитими вершками «Яблука для гурманів».
- яблука однакові - 10 шт.;
- кулінарний крохмаль - 2 ст.лож.;
- цукор - з горою 2 ст.лож.;
- біле десертне вино - 100 мл-у;
- вершки густі (жирні) - 1 по віночок ст-н;
- цукрова дрібна пудра - ст.лож.;
- меліса свіжа - 1 гілочка.
Як приготувати яблучний десерт зі збитими вершками
«Яблука для гурманів»:
З яблук чайною ложкою, наче ручним дрилем, висвердлити серцевини, не доходячи до дна. Мелісу залити вином. Нагріти. Вийнявши гілочку меліси, ввести крохмаль, вершки і цукор. Всі добре збити, поставивши на крижану баню. Або скориставшись машиною для виробництва морозива.Влити загуслу масу в яблука, щоб вона перелилася через край. Якщо є бажання, оформити так само і шоколадною глазур'ю. Її рецепт вже опублікований в нашому онлайн-довіднику. Поставити в холодильник, а через годину або 2 подавати.