Як приготувати лосося - лосось по-староанглійські.




Рецепти лосося: 
- самок красиве філе лосося, яке вдасться знайти - 350 гр-ів;
- естрагон (обов'язково) - 2 стол.лож.;
- дрібні пряні каперси (обов'язково) - 3 стол.лож.;
- «домашній» охолоджений сік лимонний - 1 чайн.лож.;
- жирне масло вершкове - 280 гр-ів;
- про солі і великому білому перці - не забуваємо;
- «білі» сухарі.



Як приготувати лосося - лосось по-староанглійськіи:

Староанглійській лосось готується 2-умя способами:
Відварити лосося. Розтопити масло. Скласти рибку шматочками у високі піали, насипавши на дно сухарі.  Ввести всі перераховані інгредієнти, просто насипаючи їх. Полити маслом. Поставити на 4-ри години на нижню полицю холодильника. Є, намазуючи на хліб.


Другий спосіб як приготувати лосося:

Сирі шматочки лосося розкласти у формочки для холодцю. Формочки розставити в сковороді, прикривши її дно теплою водою на палець. Томити під кришкою поки рибка в підсумку не придбає ніжну м'якість. Тільки тоді ввести лимонний сік, каперси (нарубавши), трави, і обов'язковий естрагон, цедру лимона. Дати потомитися не більше 2-х хвилин. Знявши з вогню, залити маслом формочки. Присипати сухарями, щоб не обветривалось масло. Знову перенести в холодильник під плівкою, і через 2-ва години подавати.

Найкраще лососева намазки по-староанглійські проявляє свій смаковий букет при подачі її з гарячим свіжим білим хлібом.