Рецепт фаршированих шийок птиці:
Нам знадобиться:
- очищені від пір'я обов'язково цілі шийки птиці будь - 4 штучки, можна більше;
- великий несвіжий кусень позбавленого кірки хліба - 1 шт.;
- велика без паростків цибулина;
- будь пташиний жир - 3 десертних ложки.;
- потрухи - 200 гр-ів;
- побільше яйце;
-- будь-які спеції, включаючи мелений перець, кмин, майоран;
- не забути про дрібний солі.
Як приготувати фаршировані шийки птиці:
Розморозивши, і трохи потримавши під теплою (вище кімнатної t) водою, роблячи внутрішні надрізи, обережно зняти шкірку з шийок птиці. Кулінарної линвою або прокип'яченою ниток зав'язати або зшити 1-ин кінець. Потрошки трохи ошпарити - до білого. Подрібнити на м'ясорубці (розмір решітки - великий).Змішати руками з розмоченим у нехолодному молоці або жирних вершках хлібним скибкою, спеціями, цибулею. Ввести яйце для скріплення, і вимісити. При бажанні (не обов'язково) можна додати 3-ри ложки густого желатинового бульйону чи 2 ложки просіяного, другого сорту, борошна. Подібно ковбасі наповнити шкірку отриманим фаршем.
Максимально швидко обсмажити до готовності першої шкірки в розпеченому курячому жирі. Переклавши в жаровню, ввести в що залишився на сковороді пташиний жирок трохи води. Вскипятив і перемішавши, отриманий соус вилити на шийки фаршировані. Томити їх близько 23 хвилин.
Подавати теплими, оскільки при такому варіанті подачі фарш з потрошки не буде кришитися, і шийки можна буде красиво нарізати.