Рецепт полуниці в шоколаді:
- полуниця щільна свіжа - 20 ягід;
- несолодкий шоколад чорний - 100 гр-ів;
- шоколад непористий білий - 75 гр-ів;
- масло натуральної вершкове - 60 гр-ів;
- 2 ст.лож. цукру.
- шпажки або зубочистки;
- буханець хліба.
Як приготувати полуницю в шоколад:
Нам дійсно знадобитися буханець хліба, щоб втикати в неї змочені шоколадом клубничины. Точніше - зубочистки, на які вони будуть насаджені. Якщо ви зможете придумати іншу підставку, то честь і хвала вашої креативності.Полуницю помити, не відриваючи хвостиків. Кожну ягоду насадити на зубочистку. Але попередньо ретельно, не пошкоджуючи поверхні, висушити. Встромивши в підставку, віднести на 10-ть хвилин у морозилку. Тому будемо брати по 4-ря ягоди, щоб вони не встигли розморозитися.
На водяний, з низькою активністю кипіння лазні, розтопити чорний шоколад. Розчинити в ньому цукор. А потім вмішати в нього масло натуральне вершкове. Нахиливши ємності з шоколадом, так шар його буде товщі, швидко (що не зварилася) вмочити ягоду полуниці. Якщо шар виявиться тонким, спочатку охолодіть ягоду, а тільки потім вмочуйте її повторно. Так вчините з усіма ягодами. Поверніть їх на підставку, і охолодіть на полиці холодильника 24-ри хвилини.
Тим часом розтопити описаним способом, але без додавання цукру і масла білий шоколад (він і так зазвичай досить солодкий і в ньому багато жиру). А ось ванілі додайте. Діставши ягоди, прикрасьте їх білим шоколадом. Знову охолодіть, щоб шоколадні шари остаточно застигли. Зніміть ягоди - зубочистки прибрати. Покладіть на тарілку і подавайте. Якщо час для цього не настав, поверніть тарілку в холодильник до приходу гостей. Або до початку романтичного побачення. А полуниця в шоколаді - найкращий десерт, який можна подати з келихом охолодженого шампанського.