Оселедець «на шубі» - бутерброди.




Рецепт бутербродів «оселедець «на шубі»»:
- чорний «бородинський» або будь-хліб з квадратним перетином - 1 шматок (а розрахунку на 1 бутерброд)
- буряк - 1 ст.лож.;
- сметана 30%-ий - 1 ст.лож.;
- огірок малосольний - 1 шт.;
- кріп свіжий - 1 гілочка;
- оселедець будь-якого засолу - 1 шматочок;
- сіль - за бажанням.
- картопля невеликий - 1 шт.

Як приготувати бутерброди «оселедець «на шубі»»:

Буряк і картоплю почистити. Відварити до готовності в різних посудах - вони не приготуються одночасно. Все натерти на дрібній тертці. Змішати. Трохи присолити, орієнтуючись на солоність оселедця.
Відрізати потрібний шматок чорного хліба. Кірки, при бажанні, зрізати.
Змішати картопляно-буряковий фарш зі сметаною. Промазати їм шматок хліба. Нарізавши, викласти кільця або кубики солоного огірка. верху, трохи втиснувши, покласти оселедець. Прикрасити петрушкою і подавати.
При бажанні зверху можна покласти маслянку, часточку лимона, нарізану кільцями цибулю. Загалом - фантазуйте, додаючи будь-які продукти і прикраси, включаючи перепелині яйця, ікру, і навіть (для гурманів) очищені від плівки часточки солодкого апельсина.