Рецепти 2015. Гуляш по-віденськи .
- телятина (можна не парна) - 650 г-м;
- ріпчаста соковита цибуля - 4 шт.;
- мелений червоний або чорний (але він не за рецептом)
перець - 2 ч.лож.;.
- томатне пюре або мелений без шкурок помідор - 2 ч.лож.;
- сметана не жирна (або з дна банки) - 1 склянка;
- борошно будь - 2 ст.лож.;
- стиглий лимон - 2 шт.;
- густий бульйон - 2 склянки;
- жир свинячий;
- сіль.
Як приготувати гуляш по-віденськи . Рецепти 2015.
Помивши м'ясо, наріжте його і, послив, дайте постояти хвилин 30-ть. Почистивши, дрібно нарубаєте обидві цибулини. 3. Розтопити свинячий жир на сковороді. Обсмажити в ньому цибулю. Не знімаючи сковороду з вогню, додати м'ясо. Дати трохи побіліти. Додати червоний мелений перець, нарізаний на шматочки 1 лимон. Тушкувати все це 30-ть хвилин - 5-ть на великому, 25 на малому вогні.
Ввести бульйон, і, вже не засікаючи час, довести м'ясо до
граничної м'якості. Розчинити до сметаноподібного стану борошно в крижаній
воді. Додати. Ввести томати або пасту. Дати загуснути. Тільки після цього
ввести сметану.
Подають гуляш по-віденськи з галушками, які ви можете
замінити картопляним пюре або великими макаронами, які слід класти на тарілку,
попередньо не додаючи в них масло.
Рецепти 2015.Яєчно-овочевий пудинг (яєчно-овочева запіканка).
- 500 гр-ів овочів зі звичайного раціону вашого малюка;
- 2 ст.лож. сухої манки;
- для гасіння трохи води, але краще молока - 100 мл-в;
- 1 середнє куряче яйце;
- сіль виключно за смаком.
Як приготувати яєчно-овочевий пудинг (яєчно-овочеву запіканку). Рецепти 2015.
Наріжте або натріть - за бажанням - овочі, попередньо очистивши їх і промивши. Вилийте трохи олії в гарячу сковороду. Вилийте молоко або воду. Висипте овочі і тушкуйте їх, закривши кришкою.. Коли овочі досягнуть половинної готовності, додати сіль.
Через 3 хвилини висипте, заважаючи без зупинки, манку. Якщо
страви виходить сухуватим, влийте ще 4-5 ложок молока або води. Тушкуйте 10
хвилин, тепер вже постійно помішуючи. Вимкніть
вогонь, зніміть з запіканки кришку, трохи остудіть блюдо.
Введіть заздалегідь збиті до пінки яйця. І відразу
перемішайте. Обсмажувати не потрібно. Досить швидко збивати, щоб яйця не тільки
відмінно заварилися, але і стали дуже пишними. Перекладіть суміш у посуд для
запікання. Відправте в духовку на 15-25
хвилин, і запікайте при 220 С. Або, якщо прагнете до дієтичного харчування,
приготуйте його в пароварці.
При бажанні присипте перед подачею натертим на дрібній
тертці сиром або змастіть домашнім майонезом або трохи підсоленою сметаною.
Рецепти 2015. Стейк з філе індички на грилі.
- з стегна індички філе - 500 гр-ів;
- тільки сіль і лише перець - за смаком, але краще погустіше.
Як приготувати стейк з філе індички на грилі. Рецепти 2015.
Зрізаємо філе. Гострим ножем знімаємо шкіру і ретельно видаляємо всі внутрішні жилки. Філе індички слід обов'язково несильно відбити. Посоливши і приправивши перцем, даємо постояти 1 години піу щільною кришкою при кімнатній температурі. Тільки після цього закладаємо в добре заздалегідь розігрітий гриль. Нагадаю: температура повинні бути вище, ніж при готуванні сосисок або курки. Інакше м'ясо залишиться або сируватим або жорстким.
При правильній температурі готуємо 10-ть хвилин. Перевіряємо
готовність надрізами. Подавати зі
свіжими крупно нарізаними овочами, на аркуші салатною «пекінської» капусти або
на підкладці з приправлених майонезом овочів.
Рецепти 2015. Закуска з буряка і кукурудзи.
- фреш-крему - 200 гр-ів;
- натурального йогурту - 100 мл-в;
- желатину - 11 гр-ів;
- холодної води - 110 мл-в;
- солоних анчоусів - 100 гр-ів;
- буряків - 100 гр-ів;
- цибулі-порею білої частини - 30 гр-ів;
- зелене яблуко;
- маринований огірок;
- кукурудзи консервованої - 60 гр-ів;
- рубаної зелені.
Як приготувати закуску з буряка і кукурудзи. Рецепти 2015.
Відваривши буряк у шкірці, обов'язково її остудити і очистити. Можна нарубати дрібно, але можна і натерти. Подрібнити (всі відразу додаємо в натерту буряк) парей.
Тепер натираємо крупно яблучну м'якоть. Дрібно режим анчоуси
і огірок. Проводимо перше змішування закуски. Пробуємо на гостроту. Якщо вона
здається нам недостатньою, додаємо маринований огірок. Додаємо кукурудзу.
Додаємо рубану зелень.
Окремо збиваємо йогурт і крем-фреш. Змішуемо желатин на
10-ть хвилин з водою, нагріваємо його, не відціджуючи. Трохи остудивши,
вводимо, добре вимішуючи, в йогуртную суміш. Після повного охолодження, але до
моменту остаточного схоплювання, вводимо інші інгредієнти. Гарненько
перемішуємо.
Розкладаємо по формах. Трамбуем ложкою. Відправляємо в холод
застигати. Подаємо у вигляді невеликих дуже смачних пікантних башточок з желе.
Примітки: 1. Анчоуси
можна сміливо замінити пряної оселедцем. 2. Всі інгредієнти перед з'єднанням з желатину
можна збити блендером. 3 Крем-фреш чудово замінює дуже жирна сметана.