Рецепт тіста для тарта:
- дрібної борошна сухе - 250 гр-ів;
- жирного масла - 120 гр-ів;
- 2 жовтки;
- пудри білої - 100 гр-ів;
- щіпка (з обережністю) солі;
- 2 ст.лож. води - повні.
Як приготувати тісто для тарта:
Розділити яйця. Жовтки перетерти товкачем, додавши цукор. Вони повинні стати майже білими. Борошно змішати з теплим маслом, поки не утвориться пухке тісто.
Вмішати в тісто
солодкі жовтки. Білки збити з водою.
Ввести в тісто. Місити недовго і швидко.
Відправити в холод на 2 години.
Тісто не пластично. Але зате з нього можна розкочувати
просто неймовірно тонкі коржі, які якраз і потрібні для тарта.